Eilen Jewell (USA) + Jaimi Faulkner (AUS)
22 March 2013

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets

Dubbelconcert van twee rijzende sterren van een nieuwe generatie authentieke singer-songwriters: zangeres Eilen Jewell uit Massachusetts etaleert op haar laatste album Queen of the Minor Key een smeltkroes van americana, Chicago blues en zelfs ontstuimige garage. De in Berlijn woonachtige Australische singer-songwriter en meestergitarist Jaimi Faulkner combineert blues, rock, jazz en soul en werd al vergeleken met Chris Whitley. Beide singer-songwriters nemen hun voltallige band mee.

Eilen Jewell (USA)
Zangeres Eilen Jewell uit Massachusetts heeft zichzelf heel snel gemanifesteerd als één van de rijzende sterren van een nieuwe generatie americana muzikanten. Op haar eerste twee albums, Boundary County en Letters from Sinners and Strangers, hoorde je folk, country, western en zelfs jazz. Maar één kant van haar was nog niet te horen. Haar derde album, het in april vorig jaar uitgekomen Sea of Tears, vult dat missende deel in.Met Sea of Tears verbinden Jewell en haar vaste band haar elegante, breekbare songwriting met een Beatles-achtige swing, die midwestern, blues, rockabilly en oudere rock omvat. Terwijl ze de betoverende, door folk geïnspireerde, puurheid behoudt die haar tot de artiest heeft gemaakt die ze nu is. Haar nieuwe single, Queen of the Minor Key, is een spannende voorbode voor het nieuwe album dat dezelfde naam draagt. Die plaat verschijnt eind juni en etaleert een smeltkroes van americana, Chicago blues en zelfs ontstuimige garage rock.

Jaimi Faulkner (AUS)
Mix grote songwriterskwaliteiten, knap gitaarspel en een warme soulstem in een kom en je krijgt Jaimi Faulkner. Al jong kreeg Faulkner blues, folk en soulmuziek met de paplepel ingegoten en gooide het in de blender. Dit leverde hem Down Under diverse prijzen op; zo won hij o.a. de Bluesperformer of the Year award. Toch liet hij eind 2010 zijn band achter en verhuisde naar Berlijn om in Europa opnieuw te beginnen. En met succes want in zijn eentje slechts bewapend met een gitaar stond hij hier op het podium met o.a. Jon Allen en Waylon en deed in Duitsland een theatertour met Vonda Shepard en onze eigen Stevie Ann.

Afgelopen april kwam zijn eerste single ‘If it’s me’ in Nederland uit, tourde hij met gastmuzikanten langs de zalen en was te gast bij alle grote radiostations. Zijn 2e single ‘Turn me around’ (okt. 2012) werd door 3FM en MOJO zelfs beloond met een plekje op het befaamde Songbirdfestival naast artiesten als Michael Kiwanuka, Lianne La Havas, landgenoot Matt Corby en onze eigen Bertolf.Een erg fijn label liet onlangs het oog vallen op de Australiër en over enkele maanden komt zijn nieuwe cd dan toch eindelijk officieel in de Benelux uit. Maar voor het zo ver is tourt Faulkner met nieuwe single langs enkele Nederlandse clubs. En geloof ons; het is slecht een kwestie van tijd tot dit talent bekend zal zijn bij het grote publiek. Muziekblad OOR schreef reeds; Wie Jaimi Faulkner op het podium ziet staan is verkocht; Faulkner wordt een grote”.

 De voorverkoop is gestart.


Meld je aan voor de nieuwsbrief