'Wo*rdfe*st'
Marco Roelofs + Broeder Dieleman + Ernest van der Kwast + Amber-Helena Reisig + e.v.a.
20 March 2013

NIEUWE NOR - zaal


Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Tickets

Op woensdag 20 maart organiseren SCHUNCK* en poppodium NIEUWE NOR, in het kader van de Boekenweek 2013, de vierde editie van het literaire crossover festival Wo*rdfe*st. Een spannende mix van muziek en literatuur in poptempel NIEUWE NOR. Muziek, slampoetry, proza en poëzie zijn de ingrediënten van Wo*rdfe*st. Van Zeeuwse folk tot Limburgs talent. Van Bombay via Italië naar Heerlen.

Wo*rdfest 2013 belooft een avond vol verrassende performances te worden, niet in het minst door de enthousiaste presentatie van presentator Sander Ruijters zanger/gitarist van de band MADI en presentator van Kunstbende en De Grote Prijs van Nederland.

Zo is daar Broeder Dieleman: getrokken uit de calvinistische Zeeuwse klei, brengt deze liedjesschrijver intieme en indringende folk. Het is niet moeilijk je te laten bekeren door de muziek van deze broeder.Schrijver, presentator en columnist Ernest van der Kwast, geboren in Bombay, woont beurtelings in Italië en Nederland. En nu staat de onnavolgbare auteur van de bestseller Mama Tandoori op de Heerlense planken voor een gekruide voordracht uit eigen werk.

En dat deze meneer al talent had, is al geruime tijd bekend. Zanger van de Heideroosjes, de beste punkband die Nederland ooit heeft gekend, Marco Roelofs, zal voordragen uit eigen werk. Deze zanger, tekstdichter, componist, journalist, acteur en cabaretier kent geen grenzen wat betreft zijn creativiteit en tomeloze energie.

Natuurlijk is er ook weer genoeg aandacht voor lokaal talent, zoals het Heerlense poëzietalent Merlijn Huntjens. Deze slaat de handen ineen met muzikale vriend Joey van Doesburgh en draagt voor uit zijn eerste bundel met de muzikale titel ‘Ja, blokfluit’. Heerlens trots, stadsdichter Amber-Helena Reisig, staat op het punt landelijk door te breken met haar debuutroman Het Sterfhuis en haar aankomende poëziebundel. En jeugd-stadsdichter van Heerlen en veelschrijver Ricardo Frederiks is er eentje om in de gaten te houden. Luuk Wojcik, weet wat performen is. Niet voor niets werd hij vorig jaar, half naakt, een van de winnaars in de categorie taal van dé landelijke wedstrijd voor jong en creatief talent, de Kunstbende. Hij treedt op samen met de kersverse winnaar van Kunstbende 2013. En wie dat is, blijft nog even een verrassing…. dat weten we pas een week voor Wo*rdfe*st!

Nog meer poëzietalent dat stevig aan de weg timmert, komt uit de stal van het Utrechtse Literatuurhuis (o.a. organisator van het Nederlands Kampioenschap Poetryslam). Onder meer de volgende vier dames, allen inmiddels gecontracteerd bij grote landelijke uitgeverijen, zullen op verrassende wijze acte de présance geven: Hanneke van Eijken (debuteert in april met de bundel Papieren Veulens), Kira Wuck (debuteerde in 2012 met Finse meisjes) en Nadine Ancher, wier debuut ook binnenkort verschijnt, én Anne Broeksma.

Handgeschreven liefdesgedicht
Poëzie verbindt... en dat nemen zij tijdens 'Wo*rdfe*st' heel letterlijk met het one-daymarriage van het Literatuurhuis i.s.m Wed and Walk: Je trouwt met je liefje, je moeder, je beste vriendin of wie je maar wilt voor één dag op het podium van NIEUWE NOR. Onder leiding van ceremoniemeester Froukje Bouman en begeleid door a capella zangeres van Margriet Dorrestijn draagt de dichter van dienst jullie een speciaal liefdesgedicht voor dat je - handgeschreven - mee naar huis krijgt. Je kunt je al van te voren opgeven via [email protected] of op de avond zelf. Dus nooit gedurfd? Of twijfel je nog? Nu is je kans!

Wo*rdfe* st is niet alleen lokaal en landelijk maar ook Euregionaal! De organisatie van Euregioslam zorgt voor een slamming performance van over de landsgrenzen heen, afkomstig uit een van de ons omringende taalgebieden.

Wo*rdfe*st 2013 wordt een editie om niet te vergeten! Houd de www.schunck.nl en deze website in de gaten voor meer updates en nieuws over het programma.

Plantage Books & More is aanwezig met een boekentafel rondom het programma van Wo*rdfe*st en de Boekenweek. Hierop vind je ook werk van de op 'Wo*rdfe*st' optredende schrijvers en –uiteraard- het Boekenweekgeschenk. 

De voorverkoop is gestart.

Speciale kortingsactie Wo*rdfe*st / Saint Amour! Ga je op 17 februari naar de voorstelling Saint Amour in Theater Heerlen? Bewaar dan je entreekaartje van de voorstelling en ontvang op vertoon daarvan 30% korting op Wo*rdfe*st!
 
De reguliere kortingsregeling van SCHUNCK* is van toepassing. Gebruik hiervoor bij bestellen kaarten code: SCHUNCK en neem op avond kortingspas mee! Zonder kortingspas moet korting aan avondkassa worden bijbetaald. Per kortingspas kan één keer korting worden verkregen.


Meld je aan voor de nieuwsbrief