a balladeer
+ The LVE (BE)
23 September 2016

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets
Tijdschema: 20:00 uur deuren open / 20:30 uur - 21:15 uur The LVE / 21:45 uur - 23:15 uur (verwacht einde) a balladeer.

De laatste jaren treedt singer-songwriter Marinus de Goederen vooral solo op, maar dit najaar doet hij weer een clubtour met band. De laatste keer was in 2012. Naast songs van het nieuwe a balladeer album 'A Wolf At The Door' zullen klassiekers als ‘Swim With Sam’ en ‘Robin II’ uiteraard ook voorbijkomen. Als support-act zal de dromerige Antwerpese indieband The LVE zorgen voor nóg meer fraaie popliedjes. Op 11 maart j.l. verscheen het nieuwe album van a balladeer: 'A Wolf At The Door'. Op de gelijknamige single kreeg zanger en songschrijver Marinus de Goederen hulp van de begeleidingsband van Wende. De Limburger Stef Classens, Beste Singer-Songwriter van Nederland (2014), nam de achtergrondvocalen voor zijn rekening. Ook andere bevriende muzikanten leverden bijdragen aan het album, waaronder Peter Slager (BLØF), Bart van der Weide (Racoon), Bertolf en Leonie Meijer. Het album werd in Berlijn gemixt door Maurizio Borgna (bekend van Sunday Sun en het met een Emmy bekroonde Transparent).

Na het winnen van de Publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland in 2003 brak a balladeer in 2006 definitief door met ‘Swim With Sam’. Datzelfde jaar werd de band genomineerd voor zowel een 3FM Award als een TMF Award en in 2007 kreeg a balladeer een Zilveren Harp opgespeld. Ook stond a balladeer in dat jaar voor een uitverkochte zaal van de NIEUWE NOR, een goede reden om hem vooruitlopend op ons 10-jarige bestaan opnieuw te presenteren. Het tweede album, Where Are You, Bambi Woods?, leverde in 2008 een Edison-nominatie op. ‘Swim With Sam’ staat nog elk jaar in de Top 2000.De afgelopen jaren schreef Marinus de Goederen behalve aan zijn nieuwe album ook songs voor anderen, waaronder Dolf Jansen en Tania Kross. Hij geeft sinds een aantal jaar ook les op Rock City Institute, een MBO artiestenopleiding. Het laatste a balladeer album, 'I Can't Keep Track of Each Fallen Robin', verscheen vier jaar geleden.

Bandsamenstelling a balladeer:
Dave van den Dries - drums
Thijs Lodewijk - bas
Maarten van Damme - gitaar
Marinus de Goederen - piano, gitaar en zang

*Dit is een concert in het kader van '10 JAAR NIEUWE NOR', waarbij we vooruitlopend op het 10-jarig bestaan in december 2016 een aantal acts terughalen die onze zaal de afgelopen jaren wisten uit te verkopen. 

support: The LVE (BE)
Eind december 2015 verscheen het titelloze debuut van de Antwerpse band The LVE op I Have A Tiger Records. Een plaat waar niet alleen onze programmeurs ernstig gecharmeerd van raakten - we hoorden Eels, The Beatles, een vleugje Wilco. En we stonden niet alleen, ook de schrijvende pers was vrijwel unaniem lovend: "Het titelloze debuut van The LVE bevat elf popliedjes en het zijn elf nagenoeg perfecte popliedjes," schreef De Krenten Uit de Pop. "Een plaat vol wonderlijke singles", hoorde Indiestyle. "De dromerige intieme sfeerschepping charmeert en gaandeweg bloeien de liedjes elegant open," schrijft de Vlaamse krant De Standaard. Muziekmagazine RifRaf zag de band live en concludeerde: "Tijdens deze albumtour blijft The LVE onvoorspelbaar, vrij en toegankelijk. Broeierig, ontroerend, intens, wijds en dromerig passen dan probleemloos samen." Ook mocht de groep rekenen op airplay op de Vlaamse Radio 1 en een top ranking op de 3VOOR12 Luisterpaal. Zo veel songschrijver-vakmanschap van zanger/gitarist Gerrit Van Dyck wilden wij dan ook heel graag combineren met zijn Nederlandse tegenhanger Marinus de Goederen. En gelukkig wilden ze dat zelf ook. Bereid u voor op een avond vol dromerige warmhartige songs met kop en staart!

Bandsamenstelling The LVE:
Gerrit Van Dyck (34 ♂ Antwerpen (BE)) - Gitaar, Stem
Sara Raes (29 ♀ Antwerpen (BE)) - Stem
Rienk Michielsen (34 ♂ Antwerpen (BE)) - Bas, Stem
Bert Van Dyck (35 ♂ Antwerpen (BE)) - Gitaar, Stem
Thomas Van der Velde (35 ♂ Sint-Niklaas (BE)) - Toetsen, Stem
Joes Brands (41 ♂ Schoten (BE)) - Drum, Elektronica

Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief