Anne Clark ft. herrB (UK/DE)
"Wasted Wonderland“ European (Farewell) Tour 2016 + Stakbabber + Ersatz DJ Patrick
11 March 2016

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Uitverkocht
Tijdschema: 20:00u deuren open / Ersatz DJ Patrick | 20:30u. Stakbabber | 21:30u Anne Clark | na afloop: Ersatz DJ Patrick (tot uiterlijk 03u)

Dit is een concert in het kader van '10 JAAR NIEUWE NOR', waarbij we vooruitlopend op het 10-jarig bestaan in december 2016 een aantal acts terughalen die onze zaal de afgelopen jaren wisten uit te verkopen.


In de lente van 2016 gaan Anne Clark en haar Duitse muzikale partner en producer herrB door op hun creatieve muzikale reis: een lange Europese afscheidstour die op 11 maart de NIEUWE NOR in Heerlen aandoet. Daarbij combineren ze de tijdloze poetische teksten in de herkenbare stijl van Anne Clark met dansbare beats. En uiteraard komen de klassieke tracks als 'Our Darkness' en 'Sleeper in Metropolis' ook nog een laatste keer voorbij. Support-act: Stakbabber.


Wie in de jaren 80 zich rekende tot de new wave scene weet dat Anne Clark de onbetwiste dansvloer koningin was. Anne Clark combineerde haar stadsgedichten over de angst voor de moderne wereld, verlatenheid en ongemak met Electronics, elecktro-wave, electro-pop, EBM, Dark Dance, Goth en avant-garde Noise. Kortom, je kon in de alternatieve clubs en jongerencentra's niet om Anne heen.In Heerlen is Anne Clark een graag gezien dame: al in de openingsmaand van de NIEUWE NOR stond ze er op de planken en daarna kwam ze nog twee keer terug; elke keer voor een volle zaal. De laatste keer alweer zeven jaar geleden, in 2008. Sindsdien bracht ze de EP's "Fairytales from the underground“ en "Life Wires“ uit en nu volgt "Wasted Wonderland“. Live optredens worden aangevuld met een indrukwekkende licht en video-show, gemaakt door licht designer Rick Kay.After the EPs „Fairytales from the underground“ and „Life Wires“, they are now making their way through a „Wasted Wonderland“. On top, this live performance will be accompanied by a staggering light and video show, created by light designer Rick Kay.

support: Stakbabber (i.s.m. Dutch Mountain Film Festival)
“Stevige melancholische rock, gewikkeld in een verfijnde duistere verpakking”, aldus tijdschrift Music Maker, die het vorig jaar verschenen album ‘Polarized’ bekroonde met 4 sterren. Stakbabber is de band van frontman Mick Ness, die ooit als vaste waarde deel uitmaakte van de spraakmakende Ultra-beweging Oktopus en Mecano. In Oost-Europa groeide hij uit tot cultheld in de periode toen hij zanger en gitarist was van de Hongaarse band Sexepil.

Stakbabber wordt gepresenteerd in samenwerking met Dutch Mountain Film Festival (DMFF), het crossborder bergfilmfestival dat 6 t/m 13 maart plaatsvindt in Heerlen. Tijdens DMFF neemt het thema ‘landschap’ een centrale plaats in. De spanning tussen mens en natuur biedt door de eeuwen heen een onuitputtelijke inspiratiebron voor kunstenaars: de aantrekkingskracht van het ontembare, het ruige, het verborgene van de mens.
Het album ‘Polarized’, dat Stakbabber in 2015 uitbracht, is geïnspireerd door diezelfde melancholiek. Mick Ness: “Ik ben gefascineerd door de verhalen van poolreizigers, door de mystiek die daarbij hoort. ‘Polarized’ vertelt het verhaal over de wonderen van die expedities. Het is een monument voor de mannen van het ijs.”

De band heeft daarnaast een bijzondere connectie met poppodium NIEUWE NOR. Op de gevel van ons pand prijken de woorden “Constructiewerkplaats IJzerhandel Gebr. Schmitz”. Waar vroeger in deze werkplaats ijzer werd gesmeed, creëert Ollie Schmitz – drummer van Stakbabber én kleinzoon van diezelfde Schmitz – met zijn drumstel dansbare muziek met een donkere ondertoon.Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief