Banned From Utopia (USA)
+ DJ's Sjors Derks & Ids Kusters
25 March 2014

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets

Tijdschema: 20:00 - 20:45 uur: DJ's Sjors Derks & Ids Kusters (café), 20:45 - ... uur: Banned From Utopia (zaal), na afloop: DJ's Sjors Derks & Ids Kusters (café). Box office / café openen vanaf 19:30 uur. 

Frank Zappa (1940-1993) was een van de belangrijkste componisten van de 20e eeuw. Zijn invloed op moderne muziek valt niet te ontkennen, zijn werk is ongekend veelzijdig: jazz, avant-garde, orkestraal, maar vooral hedendaags. Twintig jaar na zijn dood zijn zeven van zijn populairste bandleden terug als Banned From Utopia met één missie: Zappa's multi-dimensionale muziek terug op de podia brengen. Een niet te missen ervaring die op 25 maart 2014 Heerlen aandoet.

"Banned From Utopia is één van de vele Frank Zappa tribute acts die de wereld rondreizen om ‘s mans muziek levend te houden. Muzikanten die in het verleden door Zappa werden uitverkoren om tot zijn band toe te treden en daar sindsdien door worden achtervolgd. Door de fans, de pers en de volstrekt unieke muziek. The Grandmothers Of Invention, Project Object en de officiële Zappa Plays Zappa van zoon Dweezil waren recentelijk te bewonderen. Stuk voor stuk kwalitatief dik in orde en met het hart op de juiste plaats, maar Banned From Utopia overtreft ze allemaal." Dat schreef blogger Headmusic meer dan enthousiast over het optreden van Banned From Utopia in november 2013 in Jakobshof in Aachen. 

'The Band From Utopia', zoals de band zich aanvankelijk noemde, vrij naar het Zappa-album 'The Man From Utopia', was de eerste band die na de dood van Zappa in 1994 zijn muziek live speelde (en kón spelen, moeten we daarbij vemrelden). Dat gebeurde op Stuttgart Jazz Open in 1994, waar onderstaande opname is gemaakt.Nu noemt men zichzelf Banned From Utopia, behaagt het zevental de kenners en probeert nieuwsgierige jongeren tot fans te bekeren. Gestoeld op grote virtuositeit en doordrongen van authenticiteit: dichter bij het origineel kom je niet. Op 25 maart 2014 komt de groep naar Heerlen om een dwarsdoorsnede van het oeuvre van Zappa te spelen, in een íets andere samenstelling dan tijdens de vorige tour, namelijk met uitsluitende Zappa-alumni: Chad Wackerman op drums (in plaats van Morgan Ågren). Naast Wackerman bestaat Banned From Utopia uit een vijftal van de bekendste muzikanten die met Zappa samenwerkten: Ed Mann op xylofoon/percussie, lead zangers Bobby Martin en Ray White, saxofonist Albert Wing en bassist Tom Fowler en gitarist Arthur Barrow (die in tegenstelling tot eerdere berichten meespeelt in plaats van Mike Miller).Dit concert wordt aangeboden in samenwerking met de LIMBURGzaal en vindt plaats in poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart. 


Meld je aan voor de nieuwsbrief