Bazart (BE)
+ Lili Grace (BE) + DJ 45Frank
25 November 2016

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Uitverkocht
Dit concert is uitverkocht!

Tijdschema: 20:00 uur: deuren open | 20:30 uur - 21:00 uur: Lili Grace | 21:30 uur - .... Bazart | Vooraf, tussendoor en na afloop: DJ 45 Frank.

De Vlaamse formatie Bazart maakt elektronische indie met een internationale sound. Maar zingt wél in het Nederlands, zoals je kunt horen op pakkende singles als 'Goud' (zing maar mee: 'liever snel naar de hel dan traag naar de hééémel.') en 'Chaos', waarmee de 5-koppige band zich in eigen land in korte tijd tot gevestigde naam promoveerde. Na optredens op grote Nederlandse festivals Pinkpop en Lowlands en wat airplay op 3FM is het in het najaar tijd voor een Nederlandse tour die Bazart op 25 november naar de NIEUWE NOR brengt! Support-act is Lili Grace en DJ 45 Frank zorgt voor bijzondere Nederlandstalige en Vlaamse muziek voor, tussen en na afloop van de concerten.

Bazart is allesbehalve een doorsnee Nederlandstalige band. Deze 5-koppige bezetting, met de drie frontmannen als kern van de band, vindt zijn roots in Gent en Antwerpen. Gekenmerkt door hun sterke samenzang, complexe melodieën en elektronische nuance brengt Bazart donkere indiepop in de moedertaal. De muzikale invloeden variëren van The National tot Yeasayer maar evengoed van Spinvis tot Gorki. Denk Engelstalige muziek maar dan in het Nederlands. Op 23 september j.l. kwam hun debuut-album uit.Lili Grace
De zusjes Nelle (26) en Dienne (24) uit Ham (België), samen bekend onder de naam Lili Grace, hebben wel een band met Heerlen. Zo deden ze mee aan het euregionale uitwisselingstraject The Youropeans in 2010, waardoor ze een week repeteerden in onze zaal. En jullie? Misschien kennen jullie het duo van hun optreden op Booch! of als voorprogramma bij Luka Bloom in onze zaal. Voor wie ze graag wil ontdekken: het duo brengt tweestemmige songs begeleid op cello, toetsen en elektronica. Soms schattig klein, soms bevreemdend, maar altijd met een randje. Muzikaal is het lastig te plaatsen en houdt het midden tussen zoete meisjespop, elektronisch geweld en freaky kunstmuziek. De twee zussen hebben de afgelopen jaren een bijzonder traject afgelegd waarin de muziek erg is geëvolueerd. Een constante zoektocht naar zichzelf die heel interessant om te volgen, vooral omdat Lili Grace alsmaar beter wordt. En vooral omdat het zo ontwapend en vol vuur wordt gebracht. Je zal het zien en ervan genieten: deze twee jonge deernen bestijgen het podium alsof ze op de planken zijn geboren.DJ: 45Frank
DJ 45Frank heeft beloofd zijn favoriete platenkoffer, namelijk die met de sticker van Studio Brussel erop, mee te nemen op 25 november. Vooraf aan Bazart zet hij in op fijnzinnig Nederlandstalig werk, en na afloop wordt het swingender met het beste dat onze Zuiderburen de afgelopen jaren hebben voortgebracht. Niet te versmaden met een Belgisch speciaalbier erbij om het af te maken.

Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief