'Bevrijdingsfestival Heerlen 2015'
met o.a. Stef Classens, Jick Munro & the Amazing Laserbeams, Young Pioneers, Recession Youth, Vermeulen Zalm + Ritterbeeks e.v.a.
05 May 2015

Pancratiusplein Zuid


Open 13:00 | Aanvang 14:00 | Einde 23:30

Gratis toegang
Ook in 2015 gaat Heerlen los op Bevrijdingsdag! Poppodium NIEUWE NOR organiseert, op verzoek van Comité 4 en 5 mei Heerlen, een tweede editie van het Bevrijdingsfestival Heerlen! Op het Pancratiusplein Zuid zijn zijn maar liefst tien Limburgse bands te zien en horen, voor het overgrote deel afkomstig uit Heerlen e.o.

Tussen 14:00 en 23:30 uur presenteert het Comité 4 en 5 mei Heerlen een afwisselend programma met maar liefst tien Limburgse bands, voor het overgrote deel afkomstig uit Heerlen e.o. Blikvangers zijn Stef Classens, winnaar van De Beste Singer-songwriter van Nederland in 2014, de band Jick Munro & The Amazing Laserbeams, winnaar van Nu Of Nooit 2015 en een van de bands op Pinkpop dit jaar en Young Pioneers, 't nieuwe poporkest samengesteld uit negen jonge muzikanten uit de hele provincie. De andere zes bands zijn allemaal afkomstig uit ParkStad PopStad: van talentvolle acts als Lunatic (met Kunstbende Limburg-winnares Lotte Walda!), Liana, Burning Down The House, Melvin Thomassen, Recession Youth en Sneadr & Mamba Negra tot de ervaren band Vermeulen Zalm + Ritterbeeks met compleet eigen Nederlandstalig werk. De Heerlense DJ Yoram verzorgt de pauze-muziek.

Het festival is gratis toegankelijk. Met een podium dicht op de gezellige terrassen op het Pancratiusplein zijn dus alle ingrediënten aanwezig voor een fantastische viering van de zeventigste verjaardag van de bevrijding van Nederland.

Dit festival vindt plaats op het Pancratiusplein Zuid in Heerlen en wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR in opdracht van Comité 4 & 5 Mei Heerlen. Het is gratis toegankelijk.

Meld je aan voor de nieuwsbrief