Birth of Joy
+ Heymoonshaker (UK) + 'The Late Night Shift' ft. Cherry Darling
05 December 2014

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets
Tijdschema: 19:00u café open / 20:00u deuren zaal open / 20:30u -21:00u Heymoonshaker (zaal) / 21:30u - 23:00u Birth of Joy (zaal) / 23:15u - 00:00u Cherry Darling (café)

Tot dit jaar was vooral het buitenland dat viel voor de energieke psychedelische rock van Birth Of Joy. In 2013 werden bijna 100 shows gegeven in het Europese clubcircuit met zelfs een paar uitschieters naar de VS. Gelukkig valt dit jaar ook het Nederlandse publiek massaal voor het trio dat studeerde aan de Herman Brood Academie, mede dankzij hun sterke derde album ‘Prisoner’ dat begin 2014 werd uit gebracht. En toch, moet je de 'gierende rock 'n roll show' van Birth Of Joy vooral live zien! Op vrijdag 5 december in poppodium NIEUWE NOR bijvoorbeeld, met als support-act de verrassingvan Booch! 2014: Heymoonshaker. Na afloop in het café: 'The Late Night Shift' met Cherry Darling.

Met 97 shows in 2013, verspreid over heel Europa en Amerika, hebben de psychedelische rockers van BIRTH OF JOY inmiddels al wel bewezen een echte live sensatie te zijn. De band blijkt een meester in het oproepen van een oergevoel dat in velen van ons verscholen ligt. Een gevoel dat al tijden staat te springen om uit te breken. Een gevoel dat je ervaart als je iets puurs meemaakt, iets echts, iets authentieks. Nou, deze mannen hebben het in ieder geval allemaal: een dikke portie sex, drugs en rock&roll to the max! Bloed, zweet en ... voornamelijk alcohol!Met een minimale bezetting van gitaar, drums en scheurend combo-orgel zorgt dit beukende en groovende rock&roll trio voor een superstrakke en melodieuze rocksound die zwaar leunt op de Detroit-sound van MC5, de toegankelijke pop van The Doors en de psychedelica van Pink Floyd. Bob is een maniakale drummer uit de John Bonham-school, GertJan zweept zijn orgels op tot een waar orgasme en Kevin lijkt een gereincarneerde power-versie van Jim Morrison. Maar de heren, zelf geboren in de jaren 80, gaan verder dan alleen terug naar retro en zorgen met invloeden van grunge, stoner en punk voor een nieuwe en eigen sound die staat als een huis!Met wereldwijde platendeals (Long Branch Records SPV, Grand Palais Modulor en Suburban) en een publishing contract bij Talpa op zak, zullen deze heren het komende jaar eens even laten zien hoe er echt gerockt wordt! Sidder, beef en beuk als de gekste en vergeet vooral al dat indie- geneuzel, want dit wordt namelijk KNALLEN! Gaat dat zien, gaat dat horen, roepen de recensenten massaal in koor: 'de sappige nageboorte van The Doors' (De Volkskrant, n.a.v. show op Eurosonic 2014), ‘Een nummer als Grow, zó urgent, hard en verpletterend binnenkomend, is volstrekt uniek voor Nederlandse begrippen.’ (Written in Music, n.a.v. optreden op Best Kept Secret 2014) en ‘Gierende rock-’n-roll show van Birth Of Joy’ (3VOOR12, n.a.v. show op Pinkpop 2014).

support: Heymoonshaker
Het Britse duo Heymoonshaker combineert vette rootsgrooves met slimme popliedjes. De zanger is gezegend met een rauwe strot waar Tom Waits van gaat fronsen. Soulvol, bluesy en 'cool as fuck'. Na succesvolle festival-optredens op o.a. Valkhof Festival (recensie!) en Booch neemt Birth of Joy het bijzondere duo nu mee op tour.De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief