'Kloostersessie' ft. Black Oak
+ Martinus [locatie: Savelbergklooster]
15 October 2016

Savelbergklooster


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:00

Tickets
Tijdschema: 20:00 uur kapel open / Dj 45Frank | 20:30 - 21:00 uur Martinus | 21:30 uur - ... Black Oak

Met de ‘Kloostersessies’ presenteert poppodium NIEUWE NOR in samenwerking met ‘DE TWEE GEZUSTERS’ intieme concerten in de prachtige setting van de kapel van het Savelbergklooster. Rustgevende zit-concerten van artiesten in kleine semi-akoestische setting voor een klein aandachtig luisterpubliek. Tijdens de vierde Kloostersessie op zaterdag 15 oktober komt BLACK OAK naar het SAVELBERGKLOOSTER. Dit is de band gevormd rondom de singer-songwriters Geert van der Velde (The Black Atlantic) en Thijs Kuijken (I am Oak).

"Als de loepzuivere samenzang van Geert van der Velde en Thijs Kuijken je al niet inpakt, dan wel de ingehouden, subtiele instrumentatie van het liedje. Dit moet liefhebbers van Fleet Foxes, Midlake en soortgenoten wel bijzonder bevallen." (Kicking The Habit)Black Oak is de band gevormd rondom de singer-songwriters Geert van der Velde(The Black Atlantic) en Thijs Kuijken (I am Oak).Beide songwriters waren al lang fan van elkaars bands. Black Oak bestondhypothetisch al jaren, als een een combinatie van beide bandnamen. “We maakten aljaren de grap tegen elkaar dat we met onze “supergroep” Black Oak op tour zoudenmoeten gaan,” legt van der Velde uit. Maar, het was pas in 2014 dat beidesongwriters met elkaar aan de slag gingen om samen muziek te schrijven. Hetresultaat was de The Black Atlantic / I am Oak split EP “Black Oak”. Hierop stondenonder andere twee nummers die samen geschreven waren. Inmiddels isBlack Oak een volwaardige band, los van The Black Atlantic en I am Oak. In mei 2016 verscheen debuutalbum“Equinox” op het label Goomah Music. 
 


support: Martinus
Martinus is ontstaan uit de wil van vier muzikanten om eerlijke muziek te maken. In tegenstelling tot het traditionele verhaal, is de band in de zomer van 2012 eerst begonnen met het opnemen van een demo. Tijdens de opnames bleek meteen dat er een chemie was tussen de bandleden, wat meteen reden gaf voor het uitbreiden van hun repertoire. Martinus brengt een samensmelting van melancholische folk en americana. Met de samenklank van akoestische en elektrische gitaren, meerstemmige zang en een viool vertelt Martinus op een sferische wijze over het alledaagse leven.DJ: 45Frank
Met zijn mobiele platenspelers zorgt DJ 45Frank voor de passende plaatjes voorafgaand, tussendoor en na afloop van de acts.

Dit concert vindt plaats bij ‘de TWEE gezusters’ op locatie Savelbergklooster, dat zich praktisch naast de NIEUWE NOR bevindt. De organisatie is in handen van de NIEUWE NOR en de voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief