Causes
+ PHOS
28 October 2015

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets
Tijdschema: 19:00u café open / 20:00u zaal open / 20:30u-21:00u PHOS /  21u30-23u00 (verwacht) Causes

Eén single. Meer had Causes niet nodig om voor veel opwinding te zorgen. Debuutsingle ‘Teach Me How To Dance With You’ was direct op bijna elke radio in het land te horen en iedereen duurde dan ook niet lang voordat jij hem meezong en -floot. Nu is er de nieuwe single 'Walk On Water', staan ze op Pinkpop en in het najaar komen ze terug naar het zuiden voor een clubshow: je ziet Causes op 28 oktober in de NIEUWE NOR in Heerlen! Support: PHOS.


In 2008 maakte frontman en singer-songwriter Rupert Blackman de oversteek van Londen naar Utrecht en is zijn leven één grote reis. Zo bracht hij in 2013 nog solo een album uit, nu is Causes zijn nieuwste bestemming. Oorspronkelijk schreef Blackman nummers voor zijn nieuwe album samen met gitarist Jan Schröder en de Engelse producer Ian Grimble, verantwoordelijk voor het geluid van Daughter, Mumford & Sons en Benjamin Francis Leftwich. De vonken sloegen gelijk over en nummers ontstonden in rap tempo. Geen singer-songwriter liedjes, maar liedjes van een band. Samen met bassist Robert Pronk en drummer Simon Böing-Messing was daar opeens het begin van Causes. Een vliegende start én een radiohit, daar kan niets anders dan veel goeds uit voortkomen.

Support: PHOS
PHOS is de artiestennaam van de Nederlandse Eveline Vroonland.  De zangeres neemt haar zelfgeschreven nummers op met een loopstation waarmee ze verschillende zangpartijen en beats combineert en over elkaar opneemt. Op die manier creëert ze haar eigen koor. Afgelopen jaar bracht deze 3FM Serious Talent haar debuutplaat 'Never Obsolete' uit, een dromerig album die zich volgens de zangeres het beste laat omschrijven als Dream & Bass.


Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief