Chameleons Vox (UK)
+ Aestrid + DJ Kitty
22 May 2015

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 03:00

Tickets
Tijdschema: 20:00u deuren open / DJ Kitty | 20:30u - 21:15u Aestrid | 21:45u - 23:15u Chameleons Vox | na afloop: afterparty met DJ Kitty 

Wie Chameleons Vox al eerder in de NIEUWE NOR zag, weet waar de voortzetting van de legendarische Britse new wave band The Chameleons toe in staat is: uitstekende concerten vol klassieke songs die in 30 jaar nog niets aan kracht en impact hebben ingeboet. Dit jaar neemt de band met de 'We Are All Chameleons Farewell Tour' voor onbepaalde tijd afscheid van de podia, en komen ze nog één keer terug naar Heerlen om de vele fans een mooi afscheid te gunnen. Als support speelt de nieuwe Nederlandse band Aestrid dat in oktober 2014 het fraaie album 'No Map or Adress' uitbracht.

Chameleons Vox (UK)
Chameleons Vox is het huidige project van Mark Burgess , zanger van de legendarische Manchester band The Chameleons. The Chameleons was een van de bepalende postpunk-bands uit de jaren 80 die om de een of andere reden nooit het commerciële succes behaalde van hun voorgangers. In 1987 viel de band uit elkaar na de dood van hun manager. Onder de naam Chameleons Vox spelen frontman Mark Burgess en drummer John Lever nummers uit de volledige Chameleons-discografie, inclusief klassiekers als ‘Don’t Fall’ en ‘In Shreds’, naar een jongere generatie. In 2011 stond het tweetal voor het eerst in jaren weer op de planken in Nederland; destijds voor een enthousiaste en zo goed als uitverkochte NIEUWE NOR en in 2013 kwam Mark Burgess terug tijdens de eerste editie van Repost en nu komt Chameleons Vox (in de samenstelling: Mark Burgess - zang/bas, Neil Dwerryhouse - gitaar, Chris Oliver - gitaar en Yves Altana - drums) voor een laatste keer, tijdens hun 'We Are All Chameleons Farewell Tour', terug naar Heerlen. 
 


Aestrid
Aestrid neemt op 'No Map Or Address', de opvolger van het lovend ontvangen tweede album 'Box', doelbewust afstand van het eindeloos sleutelen aan liedjes en het stapelen van geluid. De band wilde het gevoel terug dat hen altijd deed ontsnappen naar een andere wereld. Terugkeren naar de magie van tussen versterkers de adrenaline en inspiratie voelen opbloeien. Zanger/gitarist Bo Menning zegt hierover: “Ik stond vroeger vaak tegenover mijn gitaarversterkers en zong en schreeuwde tegen de muur van geluid in dat uit de speakers kwam. Een geluid dat je over je heen kon trekken als een deken. Niets was overweldigender dan dat.” Precies dat gevoel heeft Aestrid gevonden en in 8 dagen vastgelegd in Brantford, Canada. In één ruimte, met Glen Marshall (engineer van Daniel Lanois en Brian Eno), Bob Lanois (broer van) en JJ Sielcken achter de knoppen. Het resultaat is een compromisloze uitvergroting van Aestrid als energieke, ongepolijste liveband. Op 'No Map Or Address' begint Aestrid ergens en eindigt ze ergens. De magie zit hem in de reis.DJ Kitty
Voor de passende muzikale ondersteuning tussen de optredens en na afloop wordt de platenkast van de vinylkoningin van Heerlen weer geplunderd. DJ Kitty, de vaste dj van het legendarische Inpoet zal zorgen dat het nog lang (tot 03:00 uur) onrustig blijft op de dansvloer.

Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief