'Circus Leeuwenstrijd'
met: Thomas van Aalten, Pien Feith (live), Bud Benderbe (live), Angelo Bombrini (live), Theo Ploeg, e.a.
12 March 2014

NIEUWE NOR - café


Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Gratis toegang

Naar goede gewoonte trekken SCHUNCK* en poppodium NIEUWE NOR tijdens de Boekenweek gezamenlijk op met een programma dat pop en literatuur met elkaar verbindt.  'Circus Leeuwenstrijd' is  een bonte presentatie rondom de nieuwe roman van schrijver Thomas van Aalten. Een deel van dit boek speelt zich af rondom een Italiaanse migrantenfamilie uit Zuid-Limburg aan het begin van de 20e eeuw. Journalist/publicist Theo Ploeg interviewt Van Aalten, maar als een ware acrobaat duikelen we ook langs livemuziek van Pien Feith en Bud Benderbe en een playlist vol 80s muziek. Voor iedereen die zich wil laten verrassen op een doordeweekse avond is de toegang ook nog eens gratis.

De 79e Boekenweek vindt plaats van zaterdag 8 t/m zondag 16 maart 2014. Het thema is Reizen, onder het motto ‘Ondertussen ergens anders’. Tommy Wieringa schrijft het Boekenweekgeschenk.In de Boekenweek trakteert SCHUNCK* bestaande en nieuwe leden van de bibliotheek op literaire cadeautjes en organiseert zij diverse activiteiten, zoals een literaire middag met Tommy Wieringa, Spoken Beat Night met Dichteres des Vaderlands Anne Vegter en de presentatie van Leeuwenstrijd, de nieuwe roman van schrijver Thomas van Aalten.

Thomas van Aalten (1978) publiceert al ruim tien jaar romans en artikelen. Zijn laatste roman, De schuldigen, stond op de Longlist van zowel de AKO Literatuurprijs als de Libris Literatuurprijs. Van Aalten geeft les aan de opleiding Media, Informatie en Communicatie van de Hogeschool van Amsterdam. Leeuwenstrijd is een groots opgezette roman over verraad, verzet en verzoening binnen vier generaties van de familie Dona, tegen de achtergrond van een eeuw Nederlandse geschiedenis. De opstandige puber Luca Dona vindt een oud leeuwenpak op de zolder van Duynstaete, een voormalig jongensinternaat, waar zijn opa opgroeide. Deze vondst vormt het startschot van een zoektocht naar de geschiedenis van de familie Dona. Van de vestiging van een Italiaans mijnwerkersgezin in het Limburg van de jaren twintig, via een vlucht uit Europa met een circuskaravaan, naar de spionagepraktijken van de BVD, de demonstraties in de jaren tachtig en een door social media omgeven jongerenrel.'Circus Leeuwenstrijd' is een bonte presentatie rondom de nieuwe roman van schrijver Thomas van Aalten, in samenwerking met en op locatie van poppodium NIEUWE NOR. Een deel van dit boek speelt zich af rondom een Italiaanse migrantenfamilie uit Zuid-Limburg aan het begin van de 20e eeuw. Journalist/publicist Theo Ploeg interviewt Van Aalten, maar als een ware acrobaat duikelen we ook langs livemuziek van Pien Feith, Bud Benderbe, Angelo Bombrini en een playlist vol 80s muziek.

Geheel in de setting van Circus Leeuwenstrijd is er ook een interview met én een optreden van Angelo Bombrini; deze muzikale duizendpoot (gitaar, mandolin, banjo, lapsteel accordion, piano, synths), werd in 1960 geboren in Heerlen, als eerste zoon van de Italiaanse mijn-migrant Domenico Bombrini en Nederlandse Resi van Galen werkte, net als zijn vader, in de mijnen. Op 2-jarige leeftijd een melodicafluit en speelde snel alles mee, tot de smartlappen op de radio waar zijn moeder naar luisterde.

Na afloop van het programma zal Thomas van Aalten zijn boeken, die ter plekke te koop zijn bij de stand van Boekhandel bij het Raethuys, signeren.

Voor iedereen die zich wil laten verrassen op een doordeweekse avond! Toegang gratis.

Rewind the film once more
Turn back the pages of my post
Rewind the film once more
I want the world to see it all
– Manic Street Preachers, Rewind the film

De toegang is gratis en er is vrije inloop. Wilt u zeker zijn van een zitplaats? Er is een beperkt aantal stoelen te reserveren via de website van Schunck (www.schunck.nl).


Meld je aan voor de nieuwsbrief