De Staat
+ Indian Askin + DJ 45Frank
24 January 2014

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Uitverkocht

Tijdschema: 20:00 uur zaal open / DJ 45Frank | 20:30 uur Indian Askin | 21:30 uur De Staat | na afloop: DJ 45Frank

De Staat mag worden gezien als een van de belangrijkste Nederlandse rockbands van het moment. In september 2013 bracht het Nijmeegse vijftal met 'I_Con' haar derde album uit, 'écht een kleurrijke plaat', aldus zanger Torre Florim. Met dat bonte, zéér goed ontvangen, nieuwe album in de achterzak gaat de in 2011 nog tot 'Best Alternative Act' (3FM Awards) gekroonde band dan ook weer volop touren door het hele land. En dat doet het, na grote shows op festivals als Glastonbury, Sziget en Pinkpop, gewoon weer lekker in de clubs waar het zweet aan het plafond zal hangen, en dus ook op 24 januari 2014 in de NIEUWE NOR (i.s.m. de LIMBURGzaal).

De Staat
De Staat debuteerde in 2009 met “Wait for Evolution”, en stond daarna in korte tijd al op de grotere podia en festivals zoals Lowlands, Pinkpop, maar ook internationaal op festivals als Sziget en Glastonbury (UK) . Het album werd bekroond met diverse awards, en in 2011 ontving de band de 3FM Award voor Best Alternative Act. Het tweede album “Machinery” verscheen in 2011. De Staat speelde wederom in zalen en op festivals in heel Europa, met een speciaal voor hen gebouwde machine die fungeerde als extra instrument/bandlid tijdens de liveshows.In september 2013 kwam 'I_Con' uit.  De mixen werden, in Nashville, Tennessee, gedaan door Vance Powell, vooral bekend van zijn werk voor Jack White en The Raconteurs. Torre Florim: “Deze plaat zit vol met allerlei invloeden, het is echt een kleurrijke plaat. Uit science fiction films uit jaren 80, Afrikaanse muziek, veel urban dingen, en in bijvoorbeeld Refugee hoor je ook wat trap-invloeden. Natuurlijk ook wel veel rock ‘n’ roll. Het is een raar proces geweest, op een gegeven moment weet je niet meer wat je aan het maken bent, maar volgens mij als je in dat deel van het proces zit, ben je iets goeds aan het doen. Ik vind dat het heel tof is geworden.”En de pers weet die experimenteerdrift van De Staat te waarderen. De Volkskrant (****): "Hier is een band aan het werk die vol zelfvertrouwen nieuwe dingen probeert, wetende dat er niet zoveel mis hoeft te gaan. Er zit lef, humor en klasse in De Staat, en dat alles komt er mooi uit op wat hun beste, origineelste album tot nu toe mag heten", Nu.nl (****): "De verschillen in dynamiek (variërend van de quasi-rockballad I'll Take You tot het gabberslot van Witch Doctor) en het brede muzikale palet (progrock, psychedelica, synthpop, gospel, metal) maken van I_con een diep gelaagde plaat met een niet geringe emotionele lading" en 3VOOR12 (album van de week): "Er zijn genoeg bands die voor hun derde plaat wat water bij de principes doen en een gooi doen naar het grootst denkbare publiek. De Staat doet het tegenovergestelde. Met duivels genoegen", Oor: "...pas op I_CON lijkt zowat alles mogelijk in de geest van componist/zanger/gitarist Torre Florim en heeft De Staat het definitieve, met geen enkele andere band nog te vergelijken groepsgeluid gevonden", Kindamuzik.net: "...het is allemaal nog een flink stuk gekker en ambitieuzer dan we al gewend waren. Dit is het beste album van De Staat, dat doet uitzien naar een nieuwe ronde optredens" en Fileunder: "een tinteling die ik al lang niet meer gevoeld had. Datzelfde mooie gevoel als een Radiohead-plaat op 1 eindigt in alle jaarlijstjes. Wat de fuck, zeg. Yeah!

Indian Askin
'We noemen het gitaar muziek, want dat is wat het is'. Zanger/ gitarist Chino en gitarist Klempo zijn al vanaf hun 14de muzikaal aan elkaar verbonden. Begin 2013 vonden ze in iuka Fox de drummer waar ze lang naar zochten. Indian Askin bestaat al sinds 2007, maar in deze samenstelling is en klinkt het trio herboren. Indian Askin bracht begin september 2013 de EP '112358' uit met songs over drank, vol met riffs, druggy beats en psychedelische jams.Voor en na het optreden van De Staat draait DJ 45Frank de meest groovy alternative rock en indie, uitsluitend op 7" vinyl.

Het concert is UITVERKOCHT.


Meld je aan voor de nieuwsbrief