Drive Like Maria
+ Storksky
30 October 2016

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets
Tijdschema: 20:00 uur deuren open | 20:30 uur - 21:00 uur Storksky | 21:30 uur Drive Like Maria (verwachte eindtijd: 22:45 uur)

Sinds hitsingle I’m On A Train in 2009 de radiogolven gijzelde, dendert de Drive Like Maria-trein met onverminderde vaart door. Nietsontziend, rauw, bevlogen, ontwapenend…dat zijn een slechts paar rake termen om dit onvervalste powertrio te omschrijven. Met monsterriffs die de kloof tussen grunge en seventies hardrock dichten, de hartstochtelijke zang van Bjorn Awouters en een heerlijk weerbarstige werkethiek bewijst Drive Like Maria zich keer op keer als een van de machtigste livebands van de Benelux. Niet voor niets mocht de groep optreden met mastodonten als ZZ Top en AC/DC. Support-act is onze eigen Limburgse trots Storksky!

Drive Like Maria
De driemansformatie, bestaande uit Bjorn Awouters, Nitzan Hoffmann en Bram van den Berg, overstijgt zichzelf met het dit jaar te verschijnen drieluik Creator, Preserver, Destroyer dat wederom garant staat voor gitaargeweld en eigenzinnige songs. De kern van het album is het cyclische proces van creëren, bouwen en weer afbreken en dit resulteerde in een donkere maar intrinsieke verzameling nummers die dichter dan ooit bij de band staat en hun muzikaliteit en vakmanschap als nooit tevoren bundelt. Eind maart zal het eerste deel van dit cyclische proces door Caroline worden uitgebracht in de vorm van de EP - ‘Creator’. Later dit jaar gevolgd door ‘Preserver’ en het volledige album - Creator, Preserver, Destroyer. Bjorn Awouters: ‘Deze plaat laat de ontwikkeling zien die we als band door-maakte tijdens het schrijven van de nummers. Dat komt vooral terug in een nummer als Nighthawk, over loslaten en opnieuw beginnen: ‘I dare you to press rewind’.’De studio die Bjorn en Nitzan hadden in het Belgische Hasselt werd in 2011 verplaatst naar Italië waar de band vervolgens hun tweede album opnam. Ook deze keer was de ondergrondse studio de favoriete hide out van de band en kreeg het nieuwe materiaal hier zijn uiteindelijke vorm. Ze werden bijgestaan door diverse bevriende artiesten die hun specifieke sound toevoegde aan de plaat. Zo nam Jop van Summeren (De Staat) voor enkele nummers de bas voor zijn rekening en zong Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers)backing vocals en lead op het sfeervolle ‘Will we ever’. Remko Kühne (Milow, Alain Clark) is op toetsen te horen op ‘When the lights go down’ en het opzwepende ‘Tiny Terror’. Uit onverwachte hoek kreeg Drive like Maria versterking van de Badabimbum band, een van Italië’s meest populaire straatbands en bovendien buren van de studio van Drive like Maria. Zij namen de saxen voor hun rekening op ‘Tiny Terror’. Drive Like Maria vestigde haar naam op festivals als Pukkelpop, Lowlands, Appelpop en Zwarte Cross en is daarmee uitgegroeid tot een van Benelux’ meest geroemde live acts. Drive like Maria staat voor een rockperformance die het podium af dendert en het publiek ademloos achterlaat, verlangend naar meer van dit intense, stevige en soms melancholieke repertoire.

support: Storksky
Waar het winnen van de Limburgse bandwedstrijd Nu Of Nooit toe kan leiden, laat Storksky dit jaar zien: spelen, heel veel spelen! Op Pinkpop, tijdens de landelijke Popronde en diverse andere festival blijkt het nieuwe project van zanger en gitarist Michiel Claessen (Sittard) een graag geziene gast. Met lage catchy gitaarlijnen, stuwende drums en falsetto vocalen vormt Storksky een zeer volwassen sound die moeiteloos de competitie aankan met internationale acts als Queens of the Stone Age, Muse, Death From Above 1979 en Royal Blood. Live is Storksky inmiddels uitgegroeid tot een retestrak en spannend rockduo -al zijn extra toevoegingen nooit uitgesloten, zie Triggerfinger-drummer Mario Goossens op Pinkpop- met Roy Moonen (The Mad Trist, 37 Stabwoundz, Born From Pain) op drums. Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief