Fresku
+ Braz + Boscha Nova
11 December 2015

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Uitverkocht
Dit concert is volledig UITVERKOCHT. Er zijn geen kaarten aan de avondkassa te koop.

Tijdschema: 20:00 uur: deuren open / 20:30 uur: Braz / 21:00 uur: Fresku & band / na afloop: DJ Boscha Nova! 


Fresku, dat is enerzijds de meligheid van het typetje Gino Pietermaai, anderzijds de openhartige rapper van persoonlijke nummers als ‘Brief Aan Kees’ en ‘Twijfel’. Die combinatie van grappig en serieus, van knipoog en oprechtheid, kenmerkt Fresku's werk. Ook op zijn derde en nieuwste album, 'Nooit meer terug', dat op 4 september 2015 verschijnt via Top Notch, zet hij deze lijn voort. Op vrijdag 11 december komt Fresku dit album voorstellen (met volledige liveband!) aan zijn Limburgse fans. Support: Braz.


Op 4 september j.l. verscheen bij Top Notch het derde album van de Eindhovenaar Fresku. Het album heet ‘Nooit Meer Terug’, is geheel geproduceerd door Teemong en bevat gastbijdragen van onder meer MocroManiac, Ronnie Flex, Fit, Braz en Shirma Rouse.  Fresku's derde album is bij voorbaat al een van de meest besproken Nederlandse hiphopalbums van 2015. Het ligt in het verlengde van zijn twee voorgangers. Opnieuw wisselt Fresku gretig en gedurfd af tussen humor en openhartigheid, tussen komische kwinkslag en serieuze vertelling - waarbij het accent misschien wel meer dan ooit op de ernst ligt. Zelf omschrijft Fresku ‘Nooit Meer Terug’ als een album dat vooral over angst gaat: angst om als artiest niet meer mee te tellen, om teveel projecten tegelijk te willen, om als vader tekort te schieten, om niet mee te komen in de Hilversumse media-wereld. ("Het spel is vies," rapt hij niet voor niets op de titeltrack) Ondertussen denkt hij alweer zijdelings aan nieuwe projecten, aan de film die hij met regisseur Teemong wil maken, aan de workshops die hij moet geven. Maar de hoofdmoot is en blijft muziek, met 'Nooit Meer Terug' als voorlopige kroon op zijn werk.support: Braz

Braz doet al een tijdje mee in Nederland, maar we kennen hem sinds dit jaar allemaal nadat hij Braz-sessie 1 postte op YouTube. Teemong produceerde een beat en Braz stapte achter de mic. Hij imiteerde daar een aantal grote namen uit de Nederlandse scene zoals Sticks, Keizer, Adje, Fresku, Feis, Big2, Mocromaniac, KV en Kempi. Behalve hun stem gebruikt hij ook hun flow en zelfs hun woordkeuze. Het resultaat klinkt als een possecut als nooit tevoren. Komisch, raak en ongecensureerd. Dit jaar brengt hij ook zijn album 'Zakelijk Vies' uit met onder andere samenwerkingen met Fresku, Mocromaniac, Kutzooi en Velorisa Yorks. Hierbij wordt hij begeleid door producers: Teemong, CRZE, D-pep en Big2 (Opposites). Ook ken je hem als d chauffeur van de webserie: KPN Pickup Sessies. Hierbij haalt hij rappers op met een pick-up truck om een rapsessie te doen, o.a. met.... juist Fresku!Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR.
Dit concert is volledig UITVERKOCHT. Er zijn geen kaarten aan de avondkassa te koop.

Meld je aan voor de nieuwsbrief