'Gulpener Geen GeDonder #55'
ft. Waking Skies + Salad Days
16 June 2016

NIEUWE NOR - café


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 22:30

Gratis toegang
Geen GeDonder is de maandelijkse avond voor talent in het café van poppodium NIEUWE NOR. Omdat we geen gedonder willen met de buren over het geluid op deze mooie donderdagavonden is de setting akoestisch én zonder drums. Met andere woorden: het liedje staat centraal. De 55e editie van Geen GeDonder – de laatste voor de zomerstop – vindt plaats op donderdag 16 juni met Waking Skies en Salad Days.

Waking Skies
Het Limburgs/Utrechtse Waking Skies speelt frisse, stevige poprock nummers met zangeres Ysja als eigenzinnige blikvanger. Met nieuwe single 'Astronauts' op zak - met opvallende one-shot dansvideo - is de band klaar voor een lange reeks optredens door het hele land.

Ysja van Leeuwen (zang), Tom van Hemert (gitaar), Bram Schrijver (basgitaar) en Martijn Soeterbroek (drums) leerden elkaar kennen in de nachtelijke radioshow van 3FM-DJ Frank van der Lende. Als “De Band van Van der Lende” vormen ze een jaar lang zijn vaste ‘huisband’. Na Franks verhuizing naar de radiomiddag, besluit het viertal zelfstandig door te gaan en de bandnaam te veranderen in Waking Skies. De band speelde verscheidene malen live op 3FM radio, deed festivals als Parkcity Live en Mama’s Pride aan en stond bovendien in de finale van prestigieuze bandwedstrijd Nu of Nooit.


 
Salad Days
Geen GeDonder heeft een primeur en presenteert op 16 juni een gloednieuwe band: Salad Days. De band wordt geïnspireerd door diverse (alternatieve) muziek – o.a. Pink Floyd, 13th Floor Elevators, Ali B. en Fleet Foxes – en speelt eigen composities en covers van hun grote helden. Salad Days bestaat uit de Conservatorium-studenten Sean Verstraelen, Erik Steegh & Ian van Wolferen, die je wellicht (her)kent van bands als Monsterbird en Early Adopters.

Dit concert vindt plaats in het café van poppodium NIEUWE NOR. De toegang bij Geen GeDonder is gratis. Het is niet nodig/mogelijk te reserveren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief