Hidden Charms (UK)
+ Tamarin Desert
25 January 2016

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets
Tijdschema: 20:00u deuren open / 20:30u - 21:00u Tamarin Desert / 21:30u - .... Hidden Charms 

De leden van Hidden Charms zijn de twintig jaar amper gepasseerd, maar klinken alsof ze zijn weggelopen uit 1964. Een beatgroep met een moderne twist en een soulful randje en voldoende jeugdige blasé uitstraling om de legendarische The Kinks-producer Shel Talmy te overtuigen; hij nam met Hidden Charms eigenhandig een 7″ op. Op maandag 25 januari 2016 live in de NIEUWE NOR mee te maken. 

‘Charming’ zijn de Britse boys van Hidden Charms absoluut, ‘hidden’ niet meer helemaal. Sinds het viertal vorig jaar zijn doorbraak beleefde met de single ‘Sunny Side’, hebben de heren een staat van dienst opgebouwd die weinig jonge bands is vergeven. Zo stonden ze inmiddels op gerenommeerde festivals als Reading en Isle of Wright, toerden ze door de VS en riep het toonaangevende muziekblad NME hen uit tot ‘Club NME Residents’ met liefst vier optredens in de populaire Londense concertzaal Koko.

Wie naar Hidden Charms luistert, zal snappen wat de aantrekkingskracht is van de band. Meteen sijpelen invloeden van de jaren 60 door de muziek heen; met één been in de Amerikaanse modder van de rock ’n roll en het andere been in de mod-cultuur van landgenoten als The Kinks en The Who. Het risico om daarmee een ‘belegen’ band te worden, wordt met speels gemak vermeden: de energie spat eraf bij deze jongen honden. In zanger en frontman Vincent Davies heeft de band een charmeur die zeer goed bij stem is en die een heerlijke Britse snauw niet schuwt. Het is ook niet verwonderlijk dat producer Shel Talmy, verantwoordelijk voor The Who’s ‘My Generation’ en The Kinks’ ‘You Really Got Me’, de band onder zijn hoede nam.

Verwacht live geen afstandelijke ‘coolness’ maar juist de perfecte rauwe pubsfeer waarbij je met onbekenden aanhaakt en het refrein van ‘Gonna Be Your Man’ zo meeschreeuwt. Om The Libertines maar even te quoten: ‘What Became Of The Likely Lads?” Die werden de Hidden Charms.

Support: Tamarin Desert
Het moge duidelijk zijn: psychedelische pop maakt een heuse revival mee. Ook het Noord-Limburgse Tamarin Desert waagt zich aan de dromerige sixties inspiratiebron, maar doet dat wel met meer vet, fuzz en groove dan haar tijdgenoten. Deband maakte behoorlijk indruk met hun vele shows tijdens de Popronde, waaronder in Heerlen en speelt begin januari op Eurosonic in Groningen. Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief