Junkestra [EP-release]
+ Janson + DJ AdelicFunk
12 September 2014

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets
tijdschema: 20:00 deuren open | 20:30 - 21:00 Janson | 21:15 - 22:30 Junkestra | 22:30 - .. DJ AdelicFunk (in café)

De Zuid-Limburgse band Junkestra speelt een mix van groovy muziekstijlen: van dansbare beats tot vette funk, van sweaty grooves tot catchy junk: als ze maar een feestje kunnen bouwen! Trek je dansschoenen aan en maak kennis met sweaty-groovin’-funkalicious-hip-to-the-hop-jazziness! Speciaal voor de release van de nieuwe EP zal de 5-koppige band worden uitgebreid tot een 'deluxe' negental!

De naam Junkestra is een samentrekking van de woorden ‘junk’ en ‘orchestra’. ‘Junk’ omdat de stijl niet puur funk is, maar een mengelmoes van verschillende stijlen. ‘Orchestra’ omdat er een trombonist meespeelt en dat gewoon funkier klinkt. Sinds de oprichting in 2009 heeft Junkestra gespeeld op verschillende festivals (o.a. Mama’s Pride, Festival DVERS, M2LIVE) en waren zij te zien en te horen op verschillende radio- en televisiezenders (o.a. L1, TV Limburg, RTV Maastricht). In de zomer van 2012 nam Junkestra hun eerste EP ‘The Soul Food Association’ op. Vanaf 21 maart 2013 knalt hun track “Gonna Make You Mine (Tonight)” door de speakers van een bioscoop bij jou in de buurt in de Nederlandse comedy ‘Valentino’, met Najib Amhali. Speciaal voor deze EP-presentatie zal Junkestra in 'deluxe edition' optreden. Dat wil zeggen dat de 5-koppige band wordt uitgebreid met gitarist (Maarten Cima), percussionist (Wouter Gulikers) en twee achtergrond-zangeressen (Eefje van Meer & Eva van Eekeren). Om de productie van de EP rond te krijgen, vraagt Junkestra de support van hun fans via een crowdfund-actie; hiermee kun je ook gratis tickets voor de release-party krijgen.

support: Janson
Jan Vink speelt al geruime tijd in verschillende bands (o.a. Madi, Barfuss), waarbij sommige ideeën ergens op zolder zijn blijven liggen. Speciaal voor de EP-presentatie op 12 september is hij aan de slag gegaan met Janson om zijn Duitstalige Pop/Rock-songs tot leven te brengen.

dj: DJ AdelicFunk
DJ AdelicFunk is de uitvinder van de Vitamine Dans pil: zijn eclectische draaistijl waarin 'Feel Good' de leidende factor is zorgt dat de voetjes van de vloer gaan…Soul, Funk, Samba, HipHop, Disco, Jazz, Jungle & Beats… Alles passeert de revue onder het mom van "Feel the groove, see you move!" Tevens is AdelicFunk het brein achter de concepten GroovyFunkadelicMusic, PussyFunk5 en Cross Culture Roermond. Go check it out!De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief