King Of The World
+ Peter Beeker
24 November 2016

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets
Tijdschema: 20:00 uur: deuren open | 20:30 uur - 21:00 uur: Peter Beeker (solo) | 21:30 uur King Of The World (verwachte eindtijd: 22:45 uur)

De Nederlandse blues-, rhythm & rootsband King Of The World komt op 24 november 2016 naar de NIEUWE NOR. In 2012 werd de band rondom Erwin Java (Cuby & the Blizzards) opgericht en gooide hoge ogen met albums 'Can't Go Home', 'KOTW' en het live-album 'Live in Paradiso'. De landelijke waardering voor blues & roots band heeft zich begin 2014 geuit in het winnen van vijf Blues Awards (beste drummer, beste toetsenist, beste bassist, beste gitarist en beste band). De tour in het najaar van 2016 staat in het teken van het nieuwe album 'Cincinnati'.

'Cincinnati' is de titel van het vierde album van King of the World dat op 3 oktober 2016 uitkomt. De groep greep de kans om onder leiding van producer Erwin Musper (o.a. Anouk, Van Halen, Scorpions, Def Leppard, David Bowie, Mick Jagger) dit album op te nemen met beide handen aam. Voor de productie vloog de groep op 1 mei jongstleden naar Cincinnati, Ohio (USA). De keuze voor een studio in de Verenigde Staten was snel gemaakt: voor alle bandleden geldt dat de muziek waarmee ze zijn opgegroeid en door zijn geïnspireerd zijn bakermat vindt in dit land. Wat is er mooier dan om in 'the cradle of roots-, rhythm & blues' het creatieve opnameproces te beleven? Onder de 13 nummers op het album bevindt zich één cover: 'Life in the fast lane' van The Eagles. Zondag 2 oktober viert de band zijn releaseparty in de North Sea Jazz Club in Amsterdam, waarna een clubtour volgt met als enige Limburgse stop de NIEUWE NOR in Heerlen op 24 november 2016.Bandsamenstelling:
Erwin Java: Vijfentwintig jaar gitarist, medecomponist en vriend van Harry Muskee in Cuby & the Blizzards. In 2014 verkozen tot beste blues gitarist door de Dutch Blues Foundation.
Fokke de Jong: Al meer dan twintig jaar vult hij de drumstoel bij Normaal en word gezien als een van Nederlands beste blues en roots drummers en ontving in 2014 dan ook de Dutch Blues Award voor beste blues drummer.
Ruud Weber: Deze zanger, bassist en componist is vooral bekend van zijn werk bij Snowy White. In 2013 en 2014 verkozen tot beste blues bassist door de Dutch Blues Foundation.
Govert van der Kolm: toetsenist met als specialisme het begeleiden van buitenlandse en binnenlandse bluesartiesten, o.a. Eugene Hideaway Bridges, Candye Kane, Matt Schofield In 2013 en 2014 uitgeroepen tot beste blues toetsenist door de Dutch Blues Foundation.

“King Of The World is Nederlandse bluesadel.” (File Under, juli 2015)

support: Peter Beeker
De rauwe rootsmuziek van zanger/gitarist Peter Beeker zorgt voor een opmaat naar King Of The World. De Venlonaar - voorheen nog met band Ongenode Gaste - laat zien dat het exotische Noord-Limburgse dialect ook kan rocken en schuren.Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief