Luke Winslow-King (USA)
+ Mitch Rivers
23 June 2016

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets
Tijdschema: 20:00u. deuren open | 20:30u. Mitch Rivers | 21:30u. Luke Winslow-King. Vooraf wat eten? Schuif vanaf 18:00u. aan voor het artiestenmenu van Romeo

Geïnspireerd door vooroorlogse blues en traditionele jazz, houdt de in New Orleans (waar anders?) residerende Luke Winslow-King de geest van Mississippi John Hurt, Robert Johnson en andere vroege blueshelden, in ere. Hij deelde het podium met o.a. Pokey LaFarge, Jack White, Taj Mahal en de Rebirth Brass Band. Op donderdag 23 juni komt hij naar poppodium NIEUWE NOR. Support: Mitch Rivers.


Luke Winslow-King
Winslow-King is de onbetwiste ambassadeur van New Orleans’ rijke en kleurrijke cultuur. De in Cadillac, Michigan opgegroeide songwriter studeerde in de stad en kwam er uiteindelijk ‘vast te zitten’ toen zijn bandbus geplunderd werd. Sindsdien is dit de stad, die geldt als bakermat van de jazz en deltablues, waar hij zijn songs schrijft. De rest van de wereld is zijn podium.Na het goed ontvangen album ‘The Coming Tide’, die hem bovendien een nominatie voor Best Male Performer in Offbeat Magazine opleverde, bevatte ook opvolger ‘Everlasting Arms’ weer een onweerstaanbare eclectische mix van deltafolk, ragtime, skiffle, jazz en rock ’n roll. Tel daar een bevlogen, onbevangen liveperformance van deze artiest bij op en je begrijpt dat we op donderdag 23 juni weer een mooie naam toevoegen aan het rijtje Pokey LaFarge, Meschiya Lake,...support: Mitch Rivers
Mitch Rivers (o.a. Belle of Louisville, Joe Madman & The Sidewalkers), Met zijn voeten in de zuidelijke staten componeert Mitch Rivers nummers die smaken als bourbon voor de rusteloze ziel. De afgelopen maanden heeft hij in Electrosaurus Studio onder begeleiding van Pablo van de Poel (DeWolff) zijn debuut EP opgenomen waarop soulvolle zang met schitterend gitaarwerk zijn samengesmeed tot een rijk gevulde hand songs.

Live-bezetting Mitch Rivers:
- Mitch Rivers (Vox, Rhythm Guitars)
- Stefan Wolfs ( Lead Guitars, PedalSteel)
- Boris Egberts (Bass)
- Erwin Pronk (Drums, Percussion)Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief