Moke [Radio 2 presenteert]
+ Orange Fox + Ersatz DJ's
15 April 2016

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets
Tijdschema: 20:00u deuren open / Ersatz DJ's | 20:30u Orange Fox | 21:30 uur Moke | na afloop: Ersatz DJ's

Dit is een concert in het kader van '10 JAAR NIEUWE NOR', waarbij we vooruitlopend op het 10-jarig bestaan in december 2016 een aantal acts terughalen die onze zaal de afgelopen jaren wisten uit te verkopen.


Moke is terug! En ze bestaan ook nog eens tien jaar. Op hun vierde studio-album en gelijknamige single ‘The Time Has Come’ laat de Amsterdamse band haar hernieuwde dynamische energie horen. “Groots en weids”, aldus zanger Felix Maginn. Op vrijdag 15 april 2016 komen ze terug naar poppodium NIEUWE NOR, een clubtour die gepresenteerd wordt door Radio 2. Support: Orange Fox.

Moke, dat is de bekendste Nederlandse Britpopband met Iers bloed, vernoemd naar het Amsterdamse stadsdeel Mokum. Na het einde van de Nederlandse band Supersub benadert Felix Maginn gitarist Phil Tilli (van de Nederlandse band Tröckener Kecks) met het plan een band te beginnen. Rob Klerkx, drummer van Supersub, verhuist mee. Toetsenist Eddy Steeneken en bassist Marcin Felis vormen tot slot de line-up van Moke. De band brengt in maart 2007 hun debuutplaat Shorland uit., met nummers als 'This Plan', 'Last Chance' en 'The Long Way'. Hun eerste clubtour brengt hen in juni 2007 naar de dan nog splinternieuwe zaal van de NIEUWE NOR. En met succes; de zaal staat vol.Daarna gaat het hard: Paul Weller verklaart zich fan en met het tweede album 'The Long And Dangerous Sea' weet Moke het tot op Pinkpop (twee keer, in 2008 en in 2010 met het Metropole orkest), de HMH én diverse optredens in het buitenland te schoppen. In 2012 volgt het derde album 'Collider', dat veel kleurrijker is dan eerder materiaal. Moke weet met de bijbehorende tour de NIEUWE NOR voor de tweede keer uit te verkopen (eerder ook in 2009). Er zijn muzikale meningsverschillen in de band en Gitarist Phil Tilli stapt in januari 2014 uit de band, waarna Moke verder gaat als viertal. Na een pauze van anderhalf jaar brengt Moke in mei 2015 een nieuwe single uit: 'Let It Burn'. Tegelijkertijd kondigt de band hun vierde studioalbum aan, 'The Time Has Come' en gaat Moke weer de clubs in!support: Orange Fox
De support is gewijzigd. Niet Tears & Marble maar Orange Fox zal het voorprogramma van Moke verzorgen. Groots en Episch. Zo combineert Orange Fox de grommende gitaren van de vroege Kings of Leon met de melodieuze klanken van het legendarische U2 in een eigen energieke en alom geprezen liveshow die je gezien moet hebben. Kosten noch moeite worden gespaard om hun eigenzinnige liedjes met kenmerkende zang en teksten over te dragen. De singles “Feel It” en “Fire It Up” werden succesvol gereleased in Nederland, Spanje, Italië, Zwitserland en Polen en deed de band mee als meest geboekte rock artiest in de Popronde 2015. Eind 2015 presenteerde Orange Fox haar officiële debuut EP “Yours Truly” in de grote zaal van Hedon in Zwolle.

  
Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief