MY BABY - Voodoo Électrique
+ John Fairhurst (UK) + Ersatz DJ's
29 September 2016

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets
Tijdschema: 20:00u. deuren open | 20:30u. - 21:00u. John Fairhurst | 21:30u. - 23:00u. (verwacht einde) My Baby | na afloop & tussendoor: Ersatz DJ's

Het eigenzinnige Nederlands-/Nieuw-Zeelandse drietal MY BABY verovert in rap tempo de wereld. Met haar opzwepende ritmes en psychedelische klanken doorbreekt MY BABY alle grenzen van genre en tijd. En nu komt de band eín-de-lijk komt MY BABY ook naar Heerlen! Na vele uitverkochte clubshows en succesvolle festival-optredens staat MY BABY op 29 september in de NIEUWE NOR! Support-act is John Fairhurst en de Ersatz DJ's draaien ook.

"MY BABY is een mythe. Een muze. Ze rockt, raakt, lokt, streelt, beukt. Verzet is zinloos. Lonkend trekt MY BABY je mee in haar broeierige trance tot je niets kunt dan dansen." 

Sinds het uitkomen van het debuutalbum MY BABY ‘Loves Voodoo!’ (Embrace Recordings, 2013) reist MY BABY de hele wereld over. Ze tourde door de UK met bluesheld Seasick Steve. Begin 2015 kwam de internationaal bejubelde tweede plaat uit: ‘Shamanaid’, die onder meer gedraaid werd op BBC Radio en de Belgische Radio 1. 2015 was ook het jaar waarin MY BABY zichzelf op de kaart zette als niet te missen act op de club- en festivalpodia. Met meer dan 200 optredens op onder meer Lowlands, Sziget, Glastonbury, Into the Great Wide Open, tours door o.a. Nederland, Engeland, Nieuw Zeeland en Duitsland. Ze sloten het jaar knallend af met ‘Voodoo Électrique’ in een stijf uitverkochte grote zaal van Paradiso Amsterdam.Voor 2016 rolt het succes alleen maar verder uit. Er staat alweer een nieuwe headlinetour langs Britse, Deense en Nederlandse podia gepland en shows op de (main)stages van de grote muziekfestivals in Nederland en Europa (o.a. Where the Wild Things Are, Paaspop, Pohoda en Colours of Ostrava). 3FM tipte de band als één van de tien acts die je dit jaar moet gaan zien. 

Support-act: John Fairhurst

John Fairhurst is een rijzende ster van de moderne Britse gitaarmuziek. Of het nu solo is, gewapend met zijn gehavende National Resophonic Guitar, scheurend met zijn explosieve driekoppige elektrische band - met wie hij het album 'Saltwater' in 2014 uitbracht - of een van zijn andere projecten. Steeds wordt Fairhurst erkend als een veelzijdig, dynamisch en krachtige muzikant. Fairhurst's muziekstijl is moeilijk in te delen en gaat van gypsy jazz, Bangkok blues tot Indiase raga. De Ersatz DJ's zorgen voor bezwerende muzikale omlijsting.

Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief