Niels Geusebroek
+ Darlyn
26 March 2016

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets
Tijdschema: 20:00 uur deuren open | 20:30 uur Darlyn | 21:30 uur Niels Geusebroek. Er zijn nog tickets aan de avondkassa.

Een nieuw jaar, een nieuw album en een nieuwe clubtour. Begin 2016 zal het tweede album van Niels Geusebroek gaan verschijnen. Het afgelopen jaar heeft Niels vooral besteed om zijn tweede album te schrijven en op te nemen. In het voorjaar zal deze gereleased gaan worden, ondersteund door o.m. een clubtour die op zaterdag 26 maart 2016 de NIEUWE NOR aandoet. Support: Darlyn.

Niels begon op jonge leeftijd met pianospelen en pakte iets later de gitaar. Op de middelbare school richtte hij met een klasgenoot de band Silkstone op. Hij werd ‘per ongeluk’ zanger: “Als er op dat moment iemand was geweest die dat beter kon, was dat waarschijnlijk de leadzanger geworden.” In de jaren erna ontwikkelde Niels op zijn nieuwe instrument. Met succes: Silkstone bracht twee albums uit, scoorde twee Top 40-noteringen en drie 3FM Megahits, maakte een clip op Times Square in New York en trad op in Rusland en Guatemala. In Nederland speelde de band onder meer op Lowlands, Parkpop én Pinkpop.

Na het uiteenvallen van de band in 2009 tourde Niels met de Beatles-voorstelling Here, There And Everywhere door heel Nederland, voordat hij werd gevraagd voor de audities voor The Voice Of Holland. Hij besloot mee te doen om zichzelf als soloartiest in de kijker te spelen en bereikte de halve finale. Het programma werd gezien door dj Wildstylez, die hem benaderde voor een gezamenlijk project. Ze maakten samen de single Year Of Summer, die alle records verbrak: het werd de allereerste hardstyle-track die op de radio werd gedraaid, de Top 40 binnenkwam én 5x platinum status behaalde.Het volgende hoofdstuk in het jongensboek van Niels Geusebroek: zijn eerste eigen album, Lines. Een ‘pure, ambachtelijke singer-songwriter plaat’ waarop hij bewust wegbleef van het gitaar- en drumgeweld uit zijn vorige band Silkstone. Als soloartiest wilde hij een ingetogen geluid neerzetten, waarbij de nadruk op zijn stem lag. Hij produceerde het album zelf, met Sven Figee en Roland Dirkse, en nam het totaal in eigen beheer op. “Dat was een bewuste keuze: ik wilde niet afhankelijk zijn van een platenlabel of andere meningen.” Het was ook een gok, want niemand wist of het album succes zou brengen. “Ik hoop dat deze plaat een fundering is waarop ik verder kan bouwen”, sprak Niels zijn grootste wens uit. “Ik wil hierna nog veel meer albums maken. En dan met de band lekker spelen, verder zien we wel.”

Nét toen Niels na The Truth en Falling Down overwoog een derde single van zijn album uit te brengen, werd hij door Radio 538-dj Ruud de Wild gevraagd voor een speciale uitdaging. Nieuwslezeres Hannelore Zwitserlood was zwanger van haar tweede kindje; kon hij misschien een leuk liedje maken op de hartslag van het ongeboren kind? Het resultaat is bekend. Take Your Time Girl, een prachtig nummer dat ieders hart deed smelten, kwam keihard binnen – bij Hannelore, bij iedereen die het op de radio hoorde én in de iTunes chart. “Het was onwerkelijk”, herinnert Niels zich. “Toen ik ’s avonds thuiskwam, was het alsof ik jarig was en tegelijk The Voice had gewonnen. Twitter, Facebook, berichtjes op mijn telefoon, alles liep storm. Met een fles wijn heb ik tot diep in de nacht alle reacties zitten lezen, terwijl de tranen over mijn wangen liepen van de heftige verhalen die mensen stuurden. Op YouTube zag ik met het kwartier het aantal views omhoog knallen. Dat had ik echt niet aan zien komen.” Binnen een paar dagen stond Take Your Time Girl bij iTunes op één. Niels’ eerste echte solohit was een feit, en hoe.

support: Darlyn
De naam Darlyn refereert naar meerdere opvallende aspecten van de band. Maar voornamelijk naar de rauwe toch elegante en rootsy sound, gekenmerkt door de imponerende stem van lead zanger Diwa. Met hun onuitputtelijke energie veroveren zij de harten van hun publiek waar ze ook komen. En dat is op veel plekken, o.a. dankzij deelname aan de Popronde editie 2015. 20 december j.l. hebben ze hun debuut EP ‘Fallow Land’ gelanceerd in Paradiso, gepaard met een kraak verse videoclip van hun tweede single ‘Higher’.Verwacht bij het beluisteren van de muziek invloeden van Ray Lamontagne, Crosby Stills & Nash en My Baby, welke slechts een aantal van de vele inspiraties zijn van de band.Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief