Orgel Vreten
+ Celluloid Gurus
30 April 2015

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:00 | Einde 23:30

Tickets
Tijdschema: 20:00 - 21:00 Celluloid Gurus | 21:00 - 22:30 Orgel Vreten | 22:30 - .... Celluloid Gurus.

Twee stokoude orgels, een strakke band en een verzameling geweldige gastinstrumenten. Dat is Orgel Vreten. De afgelopen maanden werkte de band aan een splinternieuw album, 'Komrad', dat op 30 maart a.s. op V2 uitkomt. Een geheel instrumentale plaat met keiharde orgelrock en subtiele intermezzo’s, die voor een deel teruggrijpen naar jaren ‘60 en ‘70 bands als Focus, Ekseption en Booker T & The MG’s, maar toch hedendaags klinken. Gasten als Arno Bakker, Benjamin Herman, Anton Goudsmit en Marcel Veenendaal duiken ook op, natuurlijk ook weer tijdens de live-optredens. Wie er op 30 april meekomen naar Heerlen blijft, naar goede Orgel Vreten gewoonte, een verrassing! In ieder geval zorgen de Celluloid Gurus ervoor dat jullie vooraf en na afloop lekker kunnen dansen.


Na een optreden in De Wereld Draait Door (2012) is de carrière van Orgel Vreten stroomversnelling geraakt. De band, destijds met Limburgers Thijs Schrijnemakers (Stereo) en Robin Piso (DeWolff) als kernleden, vochten hun hammond battle uit in een wervelende show met veel zinvol muzikaal geweld. Na shows op bijna alle podia van Nederland en op festivals als Paaspop, Lowlands en Mama's Pride werd het tijd voor de strijders zich tijdelijk terug te trekken. Omdat Robin Piso zijn activiteiten met DeWolff niet meer kon combineren, meldde zich een nieuwe Orgel Vreter aan het front in de persoon van Darius Timmers (o.a.Tessa Rose Jackson). Thijs en Darius schreven samen de elf nummers die op het nieuwe album 'Komrad' staan.

Het album is een geheel instrumentaal album, waarin de vocalen geen moment gemist worden en kent gastbijdragen van Marcel Veenendaal (DI-RECT), Anton Goudsmit (New Cool Collective, The Ploctones), Benjamin Herman (New Cool Collective) en Arno Bakker (Maison Du Malheur).Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief