Raketkanon (BE)
+ El Yunque (BE)
05 June 2015

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets
Branie, explosiviteit, ongekende energie en groots gitaargeweld maken de optredens van Raketkanon tot memorabele belevingen. Op haar tweede album RKTKN#2 (maart 2015, KKK Records) combineert de Gentse band laag gestemde gitaren, vervormde vocalen en trage, dreunende synthlijnen tot een mengelmoes van chaotische noiserock en zware sludgerock die je uit je comfort zone sleurt, bij je strot grijpt en niet meer loslaat. Wie zich op vrijdag 5 juni in de NIEUWE NOR in de vuurlinie durft te begeven zal niet worden teleurgesteld door deze furieuze Vlamingen.

Na de release van de debuutplaat RKTKN#1 in 2012 zette Raketkanon meteen verschillende podia en festivals in Europa op zijn kop. Onder meer Eurosonic, Dour en Pukkelpop moesten geloven aan de explosiviteit en de maniakale branie van de band onderworpen. Afgelopen zomer reisde Raketkanon af naar Chicago om samen met legendarische producer Steve Albini (Nirvana, The Pixies, etc) in zijn Electrical Audio studio te werken aan het vervolg op RKTKN#1: RKTKN#2. Op RKTKN#2 combineert Raketkanon de laag gestemde gitaren, vervormde vocalen en trage, dreunende synthlijnen tot een mengelmoes van chaotische noiserock en zware sludgerock die je uit je comfort zone sleurt, bij je strot grijpt en niet meer loslaat.support: El Yunque (BE)
“Geluidsterroristen”, aldus het cultuurmagazine Enola over het in Hasselt residerende El Yunque. De in 2013 opgerichte band haalt inspiratie uit bands als Swans, Lightning Bolt en dEUS, en speelt donkere, experimentele noise-rock. In 2014 presenteerde dit Belgische viertal hun zelfgeproduceerde EP ‘E.Y.’, en recentelijk brachten zij het nummer ‘VOS’ – zowel digitaal als op cassette-bandje – uit. Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR
. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief