Red Ribbon Army ['Interracial' release party]
+ Yila & BMB + $LENTERPRI$E + HFC Dancestudio + In Effect Soundsystem
30 September 2016

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 21:00 | Einde 04:00

Tickets

Alles komt terug. Van Pokémon tot Red Ribbon Army. We hebben het hier niet over de derde saga van Dragon Ball maar over de Heerlense hiphop-formatie die al eerder je dag save-de. Gaan ze nu weer doen, want het nieuwe album, 'Interracial' is zo goed als klaar. Op vrijdag 30 september komen ze het presenteren in de NIEUWE NOR en nemen ze vrienden uit het Zuid-Limburgse hiphop-circuit mee om er een lekker lange avond van te maken vol live hiphop (Yila & BMB! $LENTERPRI$E!), hiphop dans (HFC Dance studio) met een heerlijke glijdende afterparty met de In Effect Soundsystem DJ's.

Red Ribbon Army
In 2012 waren Broes Weeyn, Dat Guy, Monk en Jonasty de helden van de Parkstedelijke hiphop-scene met hun video ‘Save De Dag’. The Red Ribbon Army bracht je terug naar de ''fresh prince'' jaren 90. Met audioproductie van Sneadr, de scratches van Vieze Vingerz en camera-edit van Simon Bus scoorden ze hoge ogen. Ze gingen het land in, speelden op 'Boogiedown', deden mee aan de 'Grote Prijs van Nederland' én stonden op 'Brrrap' en 'Definitie van Hiphop' in 013. Toch werd het daarna stil rondom de boys. Maar ze bleven bezig, hoor! En nu, precies op het juiste moment, zijn ze terug met die Jaren 90-vibe waar je zo lekker op kunt gaan. Het album 'Interracial' ziet op 30 september a.s. het levenslicht. Als voorproefje volgen er deze zomer een aantal clips (nog even geduld!), maar kun je wel alvast een keer dit voorproefje van bandlid Jonasty checken, 'Lekker Mal'. Wil je het nieuwe album van Red Ribbon Army meteen afhalen tijdens de release? Bestel dan een ticket inclusief album. Kost € 5,00 (inclusief ticket concert). 

$LENTERPRI$E
$LENTERPRI$E, kort voor Schroef Los Enterprise, is een rapformatie gestart door Mytch61, Mudah Keiko en $KEER&BOO$ in het zuiden van Limburg. Uitgebreid met rappers Yung Ham, Eijer, 8.666$AN, Kacang en producers PHiN en Yung Umbro telt de groep inmiddels acht leden. Al hun artworks, visuals en producties komen van eigen hand en de teksten gaan over hun dagelijkse leven gevuld met drank, drugs, geweld en vrouwenjacht. Yila & BMB

Vanuit de Maastrichtse volkswijk De Heeg komt een geluid dat we in Heerlen ook wel weten te waarderen. Het komt van de jonge rappers Yila & BMB, heren die hun geschiedenis niet verloochenen. Ze mochten ooit voor funk/soul-legende Maceo Parker openen en Yila riep: "Nu kan ik vredig sterven". Ken je klassiekers heet dat. En mekaar ook, want Yila & BMB werken al jaren samen, iets dat je inmiddels een broederlijke vriendschap kunt noemen, te horen op het album 'Terug naar de oorsprong' (2013). Maar ook los van elkaar staan ze hun mannetje en rappen ze over alles wat los en vast zit, van teen tot bovenkamer.HFC Dancestudio
HFC Dancestudio is een nieuwe jonge dansschool in Heerlen op initiatief van Jop Vermeesch., HFC staat voor ‘Heerlen Funcky City’, een stadsbeeld waaraan iedereen via deze upcoming dansschool kan gaan meebouwen. Kern van de aanpak van HFC Dancestudio is talentontwikkeling. Hiphop en Breakdance, in allerlei aspecten, kun je hier onder de knie proberen te krijgen. 

In Effect Soundsystem
En vergeet niet dat het release-feest nog even doorgaat met een dikke afterparty door het In Effect Soundsystem bestaande uit The Fresh PrinceAlvarez en Yancy. In Effect is sinds 2010 hét vaste begrip van de HipHop & RnB scene in Heerlen en omstreken, een clubnacht voor liefhebbers van hiphop, R&B en verwante muziekstijlen. Elke editie gaat het dak eraf en komen lekkerste vibes van hiphop en R&B voorbij; van de nieuwste releases en bekende classics tot de vergeten pareltjes, gemixt met verwante muziekstijlen als trap, dancehall en moombahton.

Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.


Meld je aan voor de nieuwsbrief