Smutfish
+ 'Birdman' [locatie: Filmhuis De Spiegel]
26 November 2015

Filmhuis De Spiegel


Open 19:00 | Aanvang 19:30 | Einde 23:45

Tickets
Tijdschema: 19:30 - 20:30 Smutfish | 21:00 - 23:15 Birdman 

Melle de Boer heet-ie; hij schrijft, schildert en maakt bovenal wonderbaarlijk mooie muziek. Smutfish is z'n outfit. Een echte band, met de beste muzikanten uit de Hofstad. Op donderdag 26 november treedt de Haagse band – vergezeld door live geprojecteerde tekeningen van de hand van Melle – op in Filmhuis De Spiegel. Aansluitend wordt de komische drama-film ‘Birdman’ vertoond. Een bijzonder programma op een unieke locatie.


Op 6 februari 2015 verscheen het album Trouble, dat werd opgenomen in het atelier van Melle de Boer aan de rafelrand van Den Haag. In het voormalige schoolgebouw ontdekte opnameleider Frans Hagenaars tijdens het werk dat zulke gebouwen een ziel hebben.

Nadat Smutfish optrad tijdens Noorderslag, South by Southwest in Texas, de Popkomm in Berlijn, en na een tijd als begeleidingsband en voorprogramma van Daniel Johnston door Europa gereisd te hebben, duikt de band dit jaar op bijzondere locaties op: optredens-met-klankbeelden, in oude theaters, bar-bodega's, strandtenten en filmhuizen.

Terug naar de muziek van Smutfish. Die heeft ook een ziel. Een hele oude, op Americana-leest geschoeid. Qua klank en kleur, maar ook vanwege de verhalen die Melle de Boer in z'n liederen vertelt. Verhalen die ook letterlijk verbeeld worden in cartooneske tekeningen. Deze tekeningen worden tijdens het optreden van Smutfish live geprojecteerd.


 
‘Birdman’
Op de vraag welke film het beste aansluit bij de muziek en verhalen van Smutfish, antwoordde Melle: ‘Birdman’. Het komische drama vertelt het verhaal van acteur Riggan Thomson (Michael Keaton). Ooit wereldberoemd door zijn rol als een iconische superheld, nu worstelt hij met een toneelstuk op Broadway. In de aanloop naar de première gaat hij de strijd aan met zijn ego en probeert hij zijn familie, zijn carrière en zichzelf weer op de rails te krijgen.


 
Dit concert vindt plaats in Filmhuis De Spiegel (vijfde verdieping Glaspaleis). Het concert wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR in samenwerking met Filmhuis De Spiegel. De ticket-verkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief