'Southern Roots Clubnight' ft. Dale Watson (USA) + Reverend Shawn Amos (USA)
+ Phil Bee Three
28 October 2016

NIEUWE NOR - zaal


Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 01:00

Tickets
Tijdschema: 20:00 uur - 20:30 uur Phil Bee Three (café, eerste set) | 20:30 uur - 21:45 uur Dale Watson (zaal) | 21:45 uur - 22:30 uur Phil Bee Three (café, tweede set) | 22:30 uur - 23:45 uur The Reverend Shawn Amos  

Sinds vorig jaar kent Heerlen een nieuw roots-en americana-festival: de ‘Southern Roots Night’. Het is het kleine broertje van bluesfestival ‘Southern Bluesnight’, maar dan gericht op roots, americana en singersongwritermuziek en vindt jaarlijks in april plaats in het Cultuurhuis Heerlen. Nu volgt er ook een club-editie van deze avond. Poppodium NIEUWE NOR organiseert op vrijdag 28 oktober a.s. de ‘Southern Roots Clubnight’ met optredens van de Amerikaanse acts Dale Watson, uit Texas met een mix van country, rockabilly en western swing, en The Reverend Shawn Amos, uit Los Angeles. Hij predikt blues, boogie en soul. Kaarten kosten € 17,50 en zijn verkrijgbaar via de kanalen van Parkstad Limburg Theaters en poppodium NIEUWE NOR. 

DALE WATSON (USA)
De in Alabama geboren en in Texas opgegroeide Dale Watson is al sinds zijn debuutalbum ‘Cheatin’ Heart Attack’ (1995) een outsider in de country-scene. Met zijn mix van honkytonk, western swing en rockabilly zet hij zich af tegen de mainstreamcountry – Watson is ‘too country now for country, just like Johnny Cash’ zoals hij zingt in zijn nummer ‘Nashville Rash’. Als moderne outlaw doet Watson gewoon waar hij zelf zin in heeft – zo completeerde hij in 2014 ‘The Truckin’ Trilogy’, drie albums met alleen maar songs over het truckersleven. Zijn laatste album, 'Call Me Insane' werd opgenomen in Austin Texas met gerenommeerde producer Lloyd Maines (Robert Earl Keen, Jerry Jeff Walker, etc). Dale Watson is een van die ‘hardest working men in showbiz’ met een legendarische status. Hij is meer dan 300 dagen per jaar op pad met zijn gitaar.REVEREND SHAWN AMOS (USA)
The Reverend Shawn Amos uit L.A. is een entertainer die in staat is elke venue om te toveren in een 60’s Chicago blues club. Met zijn evangelie van energieke performances predikt hij een upbeat, soulvolle vorm van de blues die zelfs de meest ongelovige zielen zal bekeren: niet alleen bluesfans, maar ook liefhebbers van soul en gospel. Hij produceerde zelf grootheden als Quincy Jones, John Lee Hooker, Johnny “Guitar” Watson en Solomon Burke en werkt al sinds zijn vroege jeugd in de muziekwereld. In 2009 verzorgde Amos de achtergrondzang van zijn grote vriend Solomon Burke, op diens album ‘Like A Fire’. Eigenlijk bracht hij al drie albums uit in eigen beheer, maar toch ziet Amos ‘The Reverend Shawn Amos Loves You’ als zijn debuutalbum. Dit album verscheen begin dit jaar en op dit album keert hij terug naar zijn roots: Blues, boogie en soul. Een jasje dat hem naadloos past volgens Jazzism, dat zijn album 4,5 uit 5 sterren geeft (“een plaatje om in te lijsten”). Op het album zijn gastbijdragen te horen van The Blind Boys of Alabama, Missy Andersen en saxofoniste Mindy Abair.
PHIL BEE THREE
In het café van de NIEUWE NOR kun je terecht voor een kruisbestuiving van blues, americana en soul door Phil Bee Three. De band rondom zanger Phil Bee (winnaar Dutch Blues Awards – ‘beste vocalist 2015’) speelt twee sets: voorafgaand aan Dale Watson en voorafgaand aan The Reverend Shawn Amos. De frontman van Phil Bee’s Freedom, wordt vergezeld door gitarist Guy Smeets en bassist Wil Hermens. De 18-jarige Guy Smeets speelt met de soul en feel van iemand die driemaal zijn leeftijd heeft: finesse, gevoel en techniek in optima forma. Bassist Wil Hermens (ook Phil Bee’s Freedom) zorgt voor het fundament voor deze twee solisten. Verwacht veel eigen werk en enkele covers van Bobby Bland en Ray Charles.


 
De ‘Southern Roots Clubnight’ in poppodium NIEUWE NOR vindt plaats op vrijdag 28 oktober van 20:00 uur tot 01:00 uur. De organisatie is in handen van de NIEUWE NOR en de voorverkoop is gestart.


De ‘Southern Roots Clubnight’ is een club-editie van de ‘Southern Roots Night’, het nieuwe festival rondom roots, americana en singer/songwritermuziek dat door Parkstad Limburg Theaters, Southern Bluesnight en Cultuurhuis Heerlen jaarlijks in april wordt georganiseerd, in 2017 op zaterdag 15 april 2017 in Cultuurhuis Heerlen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief