Sven Hammond
+ Bells Of Youth
17 April 2015

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets
Sven Hammond Soul gaat vanaf nu door het leven als Sven Hammond en klinkt heftiger, meer uitgesproken. Rauwer en directer. Meer rock en ietsje minder soul. Het Hammondorgel van Sven Figee klinkt soms zelfs als een gitaar: "Het is een sound die wij zelf heel gaaf vinden en daar heb ik ook wel naartoe gestuurd. Ik wilde het wat pittiger hebben. Zeg maar festivalmuziek maken waarmee wij op het podium enorm kunnen knallen." En dat doen ze, in vertrouwde samenstelling, met behalve Sven Figee met Ivan Peroti op zang, Tim Eijmaal (gitaar), Glenn Gaddum Jr. (bas) en Joost Kroon op drumsSupport: Bells of Youth.support: Bells Of Youth (NL)
Bells Of Youth was afgelopen december nog headliner van ons 'Pop-CoNNect Festival' en komt nu terug als support van Sven Hammond. Deze vijf langharige muzikale dames zingen, begeleid door meerdere instrumenten, bloedmooie liedjes. De liedjes zijn een combinatie van lentebloesem, pasgeboren lammetjes en iets waarvan je spontaan zin in whisky en sigaretten krijgt.
De band is ontstaan uit een hechte vriendschap en die intimiteit is tijdens hun optredens duidelijk te voelen. Begin vorig jaar verscheen het debuutalbum ‘Boy’, dat mede dankzij een crowdfunding-campagne mogelijk werd gemaakt. Bells of Youth dook voor het album de studio in met producer Martijn Groeneveld (Blaudzun/Case Mayfield). Noem het ‘indiepop’ of ‘harmonische electrofolk’.

 
Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief