Tessa Rose Jackson
+ MADI
05 April 2014

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets

Tijdschema: 19:00u. café open / 19:30u. kassa open / 20:00u. zaal open / 20:30u. MADI (speciale akoestische show) / 21:30u. Tessa Rose Jackson.

Een van de vrolijkste nieuwe Nederlandse acts uit 2013 was voor ons Tessa Rose Jackson. Op haar album '(Songs From) The Sandbox' staan bekende nummers als '(All The) King's Horses', waarmee ze werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, 'Lost and Found', 'Change Time' en 'Now I See'. En ja, ook al ken je de titels niet, grote kans dat je de nummers wel kent, want de muziek van de door 3VOOR12 tot 'koningin van de oehoehoe-koortjes' gekroonde singer-songwriter was al te horen in diverse grote internationale reclamecampagnes. Support-act MADI bracht onlangs haar debuut-album uit en speelt een bijzondere akoestische meerstemmige set.

Tessa Rose Jackson
Tessa Rose Jackson is singer-songwriter, producer en multi-instrumentalist. Niet alleen schrijft ze al haar materiaal zelf, ook is ze haar eigen arrangeur en producer, en speelde ze het overgrote deel van de instrumenten op de plaat zelf in. Ze is een hippie kind, opgegroeid met de klanken van the Beatles, the Beach Boys en Bob Dylan en studeert inmiddels in Amsterdam aan het Conservatorium en werkt daarnaast als reclamecomponist. Haar composities zijn onder andere te horen in internationale commercials van Audi, Ikea en Google. Zelf omschrijft Tessa haar muziek als een kruising tussen een toegankelijkere Feist, een iets meer poppy Fleet Foxes, een vleugje Ray Lamontagne en een beetje Edward Sharpe. "Maar vooral veel Tessa Rose Jackson".

 
Op 5 april 2013 verscheen Tessa's debuutalbum, getiteld '(Songs From) The Sandbox'. Dat werd uitgeroepen tot '3VOOR12 album van de week' en met haar eerste single 'All The King's Horses' werd ze uitgeroepen tot Serious Talent op 3FM. “Dit album is zo'n persoonlijk proces geweest, ik heb het overgrote deel in mijn eentje gedaan, het schrijven, het produceren, het artwork. voor mij voelt het als de eerste stap naar buiten; Dit ben ik, dit maak ik. Ik ben trots op het eindresultaat.” Aldus Tessa Rose Jackson.support-act: MADI
Madi Hermens begon op jonge leeftijd als Singer/Songwriter, maar inmiddels staat ze alweer een aantal jaar op het podium met haar band MADI. Ze speelden eerder al op Pinkpop en als voorprogramma van o.a. UB40, Marike Jager en Tim Akkerman. Ook waren ze te gast bij DWDD, 3FM en Radio 1 en deden ze mee aan de Popronde 2012. Met Popronde werden ze uiteindelijk 22 keer geboekt om in drie maanden tijd het hele land te gaan verkennen, van Nijmegen tot Middelburg en van Alkmaar tot Maastricht. Tevens leverde de SENA PopNL Awards in de Melkweg hen een aantal mooie optredens op, waaronder het Bevrijdingsfestival Amsterdam in 2013. Ook tourden ze 2x door Polen. Begin 2014 kwam hun debuut CD uit, waarop de single KINGS. Op 5 april zal ze een bijzondere meerstemmige akoestische set brengen als support van Tessa Rose Jackson.De voorverkoop is gestart. 


Meld je aan voor de nieuwsbrief