The Dustbowl Revival (USA)
+ Jick Munro & The Amazing Laserbeams
09 June 2015

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets

Tijdschema: 20:30 - 21:15 Jick Munro & The Amazing Laserbeams | 21:45 - 23:15 The Dustbowl Revival

The Dustbowl Revival is een collectief, gevestigd in Venice, Californië, dat old-school bluegrass, gospel, vooroorlogse blues en de hete swing van New Orleans fuseert tot een pittige cocktail. Bekend om hun knallende livesets, brengt Dustbowl op een dappere wijze veel verschillende traditionele Amerikaanse muziekstijlen samen. Sommigen noemen het ‘string-brassband mash up’. Hoe je je dat voor moet stellen? Denk aan een band als Old Crow Medicine Show die samen met Louis Armstrong's Hot Fives and Sevens spelen, of Bob Dylan en The Band die jammen met Benny Goodman's orkest als ware het 1938. Het is besmettelijke, vreugdevolle muziek - een jeugdige kijk op door tijd gedragen Amerikaanse tradities. Tijdens hun eerste Europese tour op dinsdag 9 juni te zien in poppodium NIEUWE NOR! Support-act: Nu Of Nooit finalist Jick Munro & The Amazing Laserbeams.

Uitgeroepen tot "Beste live band in LA" door The LA Weekly, belooft elke Dustbowl show een bloedstollende rit door de geschiedenis van de Amerikaanse volksmuziek te zijn, die zelden gewoon op het podium blijft. Noem het de nieuwe ‘old-time dance hall’ sound, vers gemaakt door enkele van de beste solisten in de sector. Na het plaatsen van een aantal nummers op ABC en Fox en met deuntjes in films als "Made in China" (winnaar van SXSW), waarmee ze ‘Americana lied van het jaar’ van de Independent Music Awards wonnen (beoordeeld door Tom Waits), het spelen op festivals als Outside Lands en Live Oak en openen voor bands als Lake Street Dive, Rebirth Brass Band, Preservation Hall Jazz Band en Trombone Shorty, ging de band uitgebreider op tournee door de Verenigde Staten.Oprichter Z. Lupetin afkomstig ten westen van Chicago en plaatste een nederige ‘Craigslist’ advertentie om het circus draaiende te krijgen. De groep is gestaag gegroeid van een kleine, in de westkust spelende band, naar een reizend mini orkest met instrumenten die vaak bestaat uit viool, mandoline, trombone, klarinet, trompet, ukelele, drums, tuba, orgel, een bas (gemaakt van de roeispaan van een kano), harmonica en veel wasborden en kazoos voor geluk.

Met hun laatste plaat ‘Carry Me Home’ stijgend in de Americana hitlijsten, heeft de band veel grootste dingen gepland staan voor de komende jaren. Zo is een Europese tour is in de maak, zullen ze hun eerste live-album opnemen in San Francisco's ‘Great American Music Hall’ en LA's beroemde ‘Troubadour’ en zullen ze rond het Pacifische noordwesten, middenwesten en de oostkust toeren.

support: Jick Munro & The Amazing Laserbeams
“Handclappin’, feetstompin’, houserockin’ and bootyshakin’ music.” Dat is Jick Munro & The Amazing Laserbeams! Nadat ze in april 2012 de support mochten verzorgen van hun eigen held Pokey LaFarge in de NIEUWE NOR, is deze verse Nu Of Nooit-finalist op dinsdag 9 juni terug als support act van The Dustbowl Revival. Met rockin’ tunes zoals Pokey LaFarge en Mumford & Sons ze spelen, zorgen Jick Munro en zijn ‘partners in crime’ voor een stofstorm die door de prairievlakten van Parkstad gaat waaien.Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.


Meld je aan voor de nieuwsbrief