The March Violets (UK)
+ Attrition (UK) + DJ TrishTrash + opening GRAUKUNST
10 April 2014

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets

Tijdschema: [in Schunck*] 19:30 uur - 20:45 uur: 'Opening Graukunst' met o.a. performance Rosie Garland, dj-set DJ Kitty | [in NIEUWE NOR] 21:00 uur - 21:30 uur: Attrition, 21:30 uur - 22:00 uur: DJ Trish Trash, 22:00 uur: The March Violets. Na afloop: DJ Trish Trash.

De legendarische band The March Violets komt op 10 april voor een exclusief Nederlands optreden naar poppodium NIEUWE NOR in Heerlen. De band, die met labelmaatjes Sisters of Mercy destijds aan de wieg stond van het gothic (rock)-genre, maakte in 1981 haar debuut in Leeds. Ultra-donkere nummers als '‘Snake Dance‘ en ‘Walk Into The Sun’ zijn nog altijd krakers op de dansvloer. Support-act is Attrition (UK). Voorafgaand aan het concert wordt om 19:30 uur in SCHUNCK* de expositie GRAUKUNST geopend. 

The March Violets
The March Violets is een niet-alledaagse, unieke groep die eigenlijk zo onwaarschijnlijk is dat ze eigenlijk niet zou moeten bestaan. Als een van de eerste bands maakten ze, met labelmaatjes van Sisters of Mercy, gebruik van een drumcomputer op het podium. Toch is hun sound nog donkerder dan die van The Sisters, hun teksten verwarrender en hun humor zo bizar dat ze hun nummers beschrijven als 'simplistische pop anthems voor een blanke generatie'.In 1981 maakte The March Violets haar debuut in Leeds, de stad waarvan wordt gezegd dat deze aan de basis staat van de gothic rock, met acts als Danse Society, The Sisters of Mercy, Southern Death Cult en Red Lorry Yellow Lorry. Twee albums brachten ze uit op het Merciful Release-label vol met post-punk energie, woeste poëzie en songs als 'Snake Dance' en 'Walk Into The Sun', nog altijd krakers op de dansvloer. 'The Violets' waren niet alleen Gothic Doom Rock, ze hadden Soul en een donkere grillige energie die dreigde zichzelf te verscheuren. En wat onvermijdelijk was gebeurde; in 1987 hield de band ermee op.In 2007 en 2010 kwam de band voor exclusieve reünie-shows in Engeland weer bij elkaar en in 2012 maakte men voor het eerst de overstap naar het Europese vasteland om op grote festivals als Wave Gothik Treffen en Shadowplay (Waregem) te spelen. En nu, met drie van de vier originele bandleden, komen ze op 10 april 2014, voor het eerst naar een club in Europa, in de stad waar wave, ebm en gothic rock nog steeds op veel bijval kunnen rekenen, Heerlen. Let op: op 10 mei staat ook Clan Of Xymox (waarmee huidig March Violets' gitarist Tom Ashton ook nog deel uitmaakte) in poppodium NIEUWE NOR tijdens de tweede editie van het 'Repost' festival

Attrition (UK)
Pioniers in de donkere electronica uit Coventry. Attrition werd in 1980 gevormd en is beïnvloed door de punk ideologie en experimentele kunsten. Ze ontwikkelden zich in de Britse Industrial scene van de jaren tachtig naast gelijkgestemden als Coil, Test Department, Legendary Pink Dots, In The Nursery, Portion Control, etc. Een van hun klassiekers is: “A girl called harmony”:
DJ TrishTrash
DJ Trish Trash is het alter ego van Natasja Alers (organisatrice Graukunst/Grauzone Festival); een jonge dynamische dj met een grote passie voor garage-punk-wave-electro en energieke rock 'n roll. Uit haar grote vinyl collectie haalt ze bekende dansvloer killers en obscure parels naar boven, gemixt tot een opwindende stroom platen waardoor je alleen maar meer wilt horen. We draait o.a. in Amsterdam, The Hague en als het even kan, ook in Heerlen en de rest van het sterrenstelsel.

Opening GRAUKUNST (19:30 uur, SCHUNCK*)
GRAUKUNST is een expositie met werk van zowel bekende pioniers als jonge kunstenaars, geworteld in of geïnspireerd door de muzikale underground van de jaren tachtig. De expositie was eerder te zien in de Melkweg Galerie in Amsterdam, naar aanleiding van het Grauzone Festival. Nu presenteren Schunck* en Nieuwe Nor GRAUKUNST in Heerlen, waar de expositie wordt omlijst door concerten van wave/goth legendes The March Violets op 10 april en het RePost Festival met o.a. Clan of Xymox op 10 mei 2014. De opening van de expositie vindt plaats op 10 april om 19:30 uur en heeft performances van Rosie Garland en DJ Kitty (Inpoet). Meer info.

Let op! Je krijgt korting als je gelijktijdig voor meerdere concerten een ticket koopt. Dit geldt voor de volgende drie concerten: The March Violets (10 april) én Clan of Xymox (10 mei) en New Model Army (2 oktober): 6 euro korting als je kaarten koopt voor 2 shows en maar liefst 14,50 euro als je voor ze alle drie tegelijk een kaart koopt (totaalprijs: 40 euro). 

De kaartverkoop is gestart.  


Meld je aan voor de nieuwsbrief