The Cool Quest
+ Stuart Mavis
04 November 2016

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets
Tijdschema: 20:00 uur deuren open | 20:30 uur - 21:00 uur Stuart Mavis | 21:30 uur - 22:45 uur The Cool Quest

Nederland heeft een heuse moderne funk band, genaamd The Cool Quest. Een gezelschap met een bijzonder geluid dat meer gehoord moet worden, een passende mix van hip hop, soul en uiteraard funk. Je kent ze van singles 'Shine' en 'Heatwaves' en in het najaar van 2016 gaan ze de clubs in om nieuw materiaal te laten horen, zo ook op vrijdag 4 november in de NIEUWE NOR in Heerlen.

In 2014 bracht The Cool Quest haar debuut album ‘Funkin’ Badass’ uit waarvan ‘Shine’ als single succesvol werd gelanceerd. Dit zorgde voor een doorbraak bij landelijke radio en TV stations. Resultaat: Radio 6 Soul & Jazz Talent in 2014 en 3FM Serious Talent 2015, in het jaar dat ze maar liefst 120 keer optraden in binnen- en buitenland. Dit heeft de live reputatie van de band alleen maar versterkt. In 2016 is het tijd voor een nieuwe stap. Dit gaat gepaard met een energieke doorgegroeide sound. Met de nieuwe single 'Heatwaves' en EP 'Pulsar'. Dit laat een frisser geluid horen, gericht op de dansvloer. De nieuwe nummers klinken heerlijk fris en groovy, en houdt ergens het midden tussen Stereo MC’s en Jamiroquai. Eind september zal de nieuwe single van The Cool Quest worden uitgebracht. Dit is alvast een voorproefje op het nieuw te verschijnen album.

support: Stuart Mavis
Stuart Mavis is een jonge artiest die sterke popsongs combineert met elektronische en psychedelische invloeden. Zijn muziek is een kruising tussen Kendrick Lamar en The Beatles. Hij doorkruist grenzen met dansbare hooks en donkere, ingenieuze teksten. Hij voert zijn songs uit met een energieke zeskoppige band — en een belangrijke rol voor de trompet. Hij speelde drie jaar op rij (2014 - 2016) internationale showcases met zijn band op Eurosonic, Bevrijdingsfestival (Friesland en Groningen), Oerol, Noorderzon en Popronde in 2014 en 2016, waar ieder optreden eindigt in een vurige samenzang met het publiek. Verder speelde hij op 3FM, Radio 538 en Radio 1.Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief