The Cosmic Carnival
+ Moonshine Whiskey
02 October 2015

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets
The Cosmic Carnival is naar eigen zeggen een mix van Indie-Folk, Gospel-Rock & Reggae-Pop.  Het feestelijke Rotterdamse gezelschap komt op 28 augustus met het live-album ‘A Night At The Carnival’. De liveshow werd eind vorig jaar opgenomen en onderstreept de kleurrijke identiteit van The Cosmic Carnival. Op vrijdag 2 oktober live mee te maken in de NIEUWE NOR in Heerlen.

De Rotterdamse rock’n roll’band The Cosmic Carnival laat zich niet in een hokje drukken. Invloeden uit alle windstreken en van alle tijden, vooral die uit zestiger jaren, worden zorgvuldig en met veel gevoel samengesmolten tot een nieuw geheel. Dampende gitaar- en orgelsolo’s, afgewisseld met prachtige samenzang; het swingt, het rockt en het is groovy! The Cosmic Carnival won eind 2009 de Grote Prijs van Nederland (rock-alternative) en toerde een slag in de rondte tijdens de Popronde. Daarnaast deed de band intussen ook vele huiskamers aan voor meer intiemere optredens. Maar ook New York, Casablanca en het Griekse Samos maakten kennis met de muziek die wordt omschreven als een moderne sixties band die dansbare rock-‘n-roll brengt, veelal meerstemmig en met invloeden vanuit diverse landen. Zoals te horen op het album 'Mon Cher Amour' uit 2014. waarop de kwaliteiten van zangeres Maaike den Dunnen (finalist European Jazz Competition 2011) naar voor komen. Ondertussen tourt de band ook het land door als ‘The Cosmic Carnival Express’, waarbij folk, bluegrass, gospel en countryrock de boventoon voeren. In deze Express-samenstelling was de band in het voorjaar in Theater Heerlen te zien. In de gelederen van The Cosmic Carnival zit ook de Limburgse gitarist Stefan Wolfs (Catawba River Fox, Belle Of Louisville).Gerard Ekdom (3FM) verklaarde zich eerder dit jaar ambassadeur van het nummer 'Unicorn' en slingerde het nummer als een ware muziekprofeet de ether in. "Een jazzy pianootje, invallende lazy drums en dan die mooie stem. 'Unicorn' van The Cosmic Carnival is een dromerig fijn liedje. De Nederlandse band maakt liedjes die geïnspireerd zijn door de jaren '60 en '70, maar geeft daar net een moderne twist aan. Waar in veel andere liedjes van de band gitaarsolo's en scheurende orgels veelvuldig voorkomen, is 'Unicorn' een stuk kleiner. Een stuk liever misschien wel."

support: Moonshine Whiskey
Het muziekcollectief Moonshine Whiskey brengt akoestische folkmuziek met veel aandacht voor het vocale aspect. De voortdurende verandering in leadzang zorgt voor afwisseling, waarbij stijlen van Presley, Springsteen, Dylan en Elbow gedestilleerd worden tot een authentiek Zuid-Limburgs vuurwater. Bij Moonshine Whiskey staat muziek maken gelijk aan een feestje b(r)ouwen, waarbij het publiek kan genieten van én meedoen aan deze muzikale proeverij.Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief