The Gentle Storm
+ Damian Wilson (UK)
19 November 2015

NIEUWE NOR - zaal


Open 19:41 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Tickets
The Gentle Storm is de nieuwe band van Arjen Lucassen en Anneke van Giersbergen. Al in 1998 werkten de twee muzikanten samen op Into The Electric Castle van Ayreon. Daarna bleven ze bijdragen leveren aan elkaars werk en was het dan ook een kwestie van tijd voordat de ex-zangeres van The Gathering en de magische kluizenaar een nieuwe band gingen vormen. Het idee kreeg begin 2014 vorm en nog geen jaar later ligt het resultaat er al in de vorm van het concept-dubbel-album 'The Diary'. Als support-act zal Damian Wilson solo op het podium staan.

Het bijzondere aan deze dubbel-cd is dat er van elk nummer twee varianten zijn. Waar je op de Storm-disc een 'full-on-metal assault' krijgt die teruggrijpt op de begindagen van Anneke bij The Gathering, staan er op de Gentle-disco folky akoestische versies, die verfraaid zijn met een zeer ruime hoeveelheid exotische instrumenten. 

Anneke heeft enkele van Nederlands beste metalmuzikanten om zich heen verzameld om dit album live te gaan presenteren. Zelfverklaard kluizenaar Lucassen gaat helaas niet mee op tour. Live speelt The Gentle Storm, naast nummers van dit nieuwe album, een groot aantal favorieten van The Gathering en Devin Townsend's Addicted en Epicloud albums waarop Anneke ook prominent te horen was.De live band bestaat uit:
Anneke van Giersbergen (ex-The Gathering) - vocals
Merel Bechtold (Purest of Pain, MaYaN) - guitars
Ferry Duijsens (Anneke van Giersbergen, ex-Dreadlock Pussy) - guitar
Ed Warby (Hail of Bullets, Ayreon, ex-Gorefest) - drums
Johan van Stratum (Stream of Passion) - bass
Joost van den Broek (Epica-producer, ex-After Forever) - keyboards

support: Damian Wilson (UK)
Helaas is Vic Anselmo niet in de mogelijkheid de support te doen. Maar in Damian Wilson hebben we (lees: Anneke van Giersbergen!) een prachtige vervanging gevonden. Damian Wilson is een zanger die vooral bekend is geworden als frontman van bands in het progressieve rockgenre als Threshold, Headspace, Landmarq maar ook van zijn bijdragen aan talrijke projecten als Maiden uniteD (laatst nog in de NIEUWE NOR), Star One en Ayreon.
 Damian Wilson is al 15 jaar actief als singer-songwriter en bracht 4 soloalbums, een compilatie album en een dvd uit. Met zijn mooie liedjes en zijn unieke stem weet hij gevoelige snaren te raken.Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief