Typhoon - UITVERKOCHT
+ Freez & A.R.T. + Boscha Nova
07 November 2014

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:30 | Einde 23:30

Uitverkocht

Tijdschema: 19:00u café open | 20:00u deuren zaal & DJ Boscha Nova | 20:30u - 21:00u Freez & A.R.T. | 21:30u - ... Typhoon | na afloop (+/- 23:15u/23:30u:) [zaal] Boscha Nova & [café]: 'The Late Night Shift' ft. Zusjes De Bie.

Dit concert is uitverkocht. Was je te laat? Klik hier om jezelf op onze wachtlijst te zetten.

Met het schitterende 'Lobi da Basi', Surinaams voor 'liefde is de baas' bracht rapper en kunstenaar Typhoon in juni van dit jaar pas zijn tweede album uit. Zijn debuut 'Tussen Licht en Lucht' is namelijk alweer zeven jaar out. Niet dat Glenn de Randamie in de tussentijd stil zat; er was Fakkelbrigade, diverse projecten zoals een samenwerking met New Cool Collective en zelfs een theatervoorstelling. En nu is de winnaar van o.a. de Grote Prijs van Nederland en een Zilveren Harp dus helemaal terug met een album waarop hij naar zijn roots zoekt, over grote begrippen rapt en waarop volop ruimte is voor twijfel en zwakte. Een album dat bovendien ook muzikaal voortdurend verrast. Typhoon komt mét band naar Heerlen. De support-act is Freez & A.R.T. (bekend van single 'Nancy') en onze eigen Novacane-held Boscha Nova komt draaien!


'Lobi da Basi', Typhoon’s tweede studio album, is een kleurrijk en muzikaal album geworden waarbij Typhoon de luisteraar zich thuis laat voelen door zijn kenmerkende, eerlijke en openhartige schrijfstijl. Typhoon staat voor echtheid en laat zijn stem gelden over een eigenwijze sound van blues, jazz en hiphop, geproduceerd door Dries Bijlsma en A.R.T. De bijdrage van Typhoon’s liveband en vrienden als Benjamin Herman, Andre Manuel, Sticks, Rico, Blaxtar, Pete Philly, Coco Jones en Jan Wessels maken van Lobi Da Basi een warme ontmoeting voor een breed publiek."Het knappe aan Lobi da Basi als muzikaal album, is dat je voortdurend verrast wordt. Er is geen standaard hiphopbeat te horen (even los van de vraag of daar iets mis mee is). Er klinkt jazz (zelfs een instrumentaal nummer), er klinkt een vleug calypso, en theaterman Andre Manuel verzoekt ons op dreigende wijze te dansen op zijn graf in een nummer dat verder juist luchtig zomers klinkt door zijn reggae basis. Dat nummer - Zandloper - klinkt ondanks zijn bepaald serieuze inhoud toch gewoon als een festivalhit, en dat zegt veel. Typhoon is terug, zoveel is duidelijk. Met zijn muziek, met zijn poëzie, en uiteindelijk - als puntje bij paaltje komt - ook met zijn gulle lach." aldus 3VOOR12 dat 'Lobi da Basi' in juni uitriep tot 'album van de week'.Freez & A.R.T.
Ook rapper Freez én A.R.T. ken je, net als Typhoon, mogelijk uit de Fakkelteitsgroep. En A.R.T. als producer van 'Lobi da Basi'. Het was ook Typhoon die Freez weer terug in de muziek bracht: "Sticks en Typhoon zeiden me dat het echt zonde was dat ik niks meer met m'n muziek deed." (bron: interview 3VOOR12). Het resultaat: Freez bracht dit jaar het album 'Les Demoiselles' uit. De titel ‘Les Demoiselles’ refereert naar het Franse straatwoord voor bordeel. Daarnaast is het een verwijzing naar het schilderij Les Demoiselles d’Avignon van Picasso. Twee referenties die de liedjes op het album typeren. Aan de ene kant de straatkant; de verhalen over het dagelijks leven. Op dit album staat de single 'Nancy'.Dit concert is uitverkocht.


Meld je aan voor de nieuwsbrief