CULTURA NOVA: 'Waar het vlakke land gaat plooien'
door: Toneelgroep Maastricht
01 September 2015

NIEUWE NOR - zaal


Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 22:00

Tickets
Toneelgroep Maastricht presenteert 'Waar het vlakkeland gaat plooien' tijdens Cultura Nova in de NIEUWE NOR in Heerlen. Een muzikale zoektocht naar de ziel van Limburg.

Wij zijn waar de aarde heuvelt / waar het vlakke land gaat plooien / want hoe verder weg van Holland / hoe minder plat het leven wordt.

Ze wonen in Berlijn, zijn hoogzwangere vriendin en hij. Na de sluiting van de mijnen was er geen uitzicht meer op werk en zijn ze vertrokken, op zoek naar een nieuwe toekomst. Maar zijn moeder ligt op sterven en in de nacht dat zij terugrijden naar Zuid-Limburg, denkt hij aan het leven waarvan hij dacht dat het ver achter hem lag. Gaandeweg de reis, naarmate het vlakke land meer en meer gaat plooien, komen de herinneringen terug en beseft hij: al lukt het je je wortels af te kappen, wie van Limburg is groeit nergens weer opnieuw.

Waar het vlakke land gaat plooien is een humoristische en tegelijkertijd poëtische zoektocht naar de ziel van Limburg en werd speciaal voor Toneelgroep Maastricht geschreven door Jibbe Willems. De voorstelling wordt gespeeld door Servé Hermans en Joke Emmers, die hiermee toetreedt tot het gezelschap.Waar het vlakke land gaat plooien is de eerste productie gemaakt door Servé Hermans en Michel Sluysmans, die sinds januari j.l. de nieuwe artistieke leiding van Toneelgroep Maastricht vormen. Als makende spelers willen zij met het nieuwe Toneelgroep Maastricht muzikaal, warm en spraakmakend theater maken.

Deze theatervoorstelling vindt plaats in het kader van Cultura Nova 2015. De locatie van de voorstelling is poppodium NIEUWE NOR en de organisatie is in handen van Cultura Nova. De voorverkoop via het festival is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief