Y&T (USA)
+ Rebelstar [powered by Eternal Rock]
18 October 2015

NIEUWE NOR - zaal


Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Tickets
Tijdschema: 19:30u deuren, 19:50u - 20:30u Rebelstar, 21:00u - 23:00u Y&T

Eternal Rock presenteert op 18 oktober in poppodium NIEUWE NOR: Y&T! Lang voordat Mötley Crüe, RATT, en zelfs Metallica het levenslicht zagen, speelde de Amerikaanse hardrockband Y&T al volop in sleazy rock clubs in Amerika. De band werd in 1974 opgericht, speelde in 1982 op Pinkpop en vierde vorig jaar haar 40 jarig jubileum. Veel van de grote rock acts die in de jaren ’80 werden opgericht stonden in het voorprogramma van Y&T. De band staat tot vandaag de dag bekend om haar overweldigende live optredens. Support-act: Rebelstar.


Y&T werd opgericht door Dave Meniketti, Phil Kennemore, Leonard Haze en Joey Alves als referentie naar het Beatles-album Yesterday & Today. Deze naam werd als snel afgekort tot Y&T. De band bracht 18 albums uit en verkocht wereldwijd meer dan vier miljoen albums. Tijdens dit jubileumconcert zullen klassiekers als ‘Forever’, ‘Rescue Me’, ‘Mean Streak’, ‘Don’t Stop Runnin’’, en ‘Summertime Girls zeker niet ontbreken. De tragische dood van Phil Kennemore, die in 2011 overleed aan de gevolgen van longkanker, is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Y & T. De gebeurtenis heeft de bandleden er echter niet van weerhouden het nalatenschap van Y&T in stand te houden. De bezetting anno 2015 is als volgt: Dave Meniketti, John Nymann, Brad Lang, en Mike Vanderhule.Op Pinkpop 1982 in Geleen:


Support-act: Rebelstar.
Sinds de release van hun debuutalbum in 2010 heeft Rebelstar flink wat stof doen opwaaien. Met hun authentieke hardrock hebben ze zichzelf en het genre terug op de kaart gezet. Van support shows met bands zoals The Quireboys (UK), Helloween (DE), Spiritual Beggars (SE) en House of Lords (USA) tot het prestigieuze Masters of Rock festival (CZ), Rebelstar heeft zich bewezen als een bruisende, dampende rock machine.

Dit concert vindt plaats in poppodium NIEUWE NOR en wordt georganiseerd door Eternal Rock. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief