17-09-2018
Limburgse podia stappen gezamenlijk over op ticketingsysteem Eventix


Vijf Limburgse poppodia stappen vanaf vandaag gezamenlijk over op een nieuw ticketverkoopsysteem. Het gaat om Muziekcentrum De Bosuil (Weert), Poppodium Grenswerk (Venlo), Muziekgieterij (Maastricht), Nieuwe Nor (Heerlen) en de Oefenbunker (Landgraaf). Samen met de jonge Amsterdamse/Eindhovense startup EVENTIX realiseren de podia een aantal innovatieve nieuwe manieren van ticketverkoop.

Tijdens de afgelopen editie van showcase festival Eurosonic Noorderslag in Groningen zijn de eerste stappen gezet richting een nieuwe ticketing-partij voor de Limburgse podia. Na een uitgebreide selectieprocedure bleef EVENTIX overeind. Door gezamenlijk de overstap te maken wordt het makkelijk voor de podia om kennis en inzichten over het nieuwe systeem te delen. Eventix loopt vooruit op ticketgebied. Integraties met social media, Google Adwords, mailings en trackers worden naadloos opgezet. Ook is het scansysteem erg snel. Tot duizend tickets per uur, per scanner.

De samenwerking tussen de podia wordt mede gefaciliteerd door Pop in Limburg. Als provinciale popkoepel stimuleert Pop in Limburg samenwerking binnen de Limburgse en Euregionale popsector. Pop in Limburg belegde voor de podia de vergaderingen, zat deze voor en nodigde verschillende (ticketsysteem)aanbieders uit voor een presentatie. Mede dankzij dit proces hebben de podia in gezamenlijkheid besloten om in zee te gaan met Eventix.

Meer nieuws

30-11-2018

CONCERT PETER MURPHY VANAVOND AFGELAST // PETER MURPHY CONCERT TONIGHT CANCELEDLees meer


30-10-2018

Elle Hollis eerste Artist In Residence van Talentontwikkelingsplan Parkstad PopstadLees meer


16-10-2018

Knight of the Guitar II met vijf Nederlandse top-gitaristen op 29 december in NIEUWE NORLees meer