Vacatures & stages


De Nieuwe Nor breidt uit! Begin 2022 openen we onze nieuwe grote zaal en ook ons team groeit mee! Ben jij iemand die de dingen graag nét even iets anders doet? Pak je graag door? Krijg jij anderen gemakkelijk enthousiast om samen de schouders eronder te zetten? En, is een dag zonder muziek voor jou een onmogelijke opgave? Dan zoeken wij jou!


- Senior Medewerker Marketing (1,0 fte / 38 uur)
- Vrijwilligerscoördinator (0,63 fte / 24 uur)

De Organisatie

De Nieuwe Nor is het platform voor het beleven en vernieuwen van populaire cultuur in Parkstad. De basis van de platformfunctie vormt het presenteren van concerten en dance-avonden. De Nieuwe Nor biedt een breed programma voor vrijwel iedere popmuziekliefhebber in de regio, van jong tot oud. Ook is er aandacht voor andere uitingsvormen die behoren tot de populaire cultuur, van beeldende kunst tot lifestyle.

In maart 2022 opent de nieuwe, grote zaal van de Nieuwe Nor, aan de Pancratiusstraat in Heerlen. Hiermee verdrievoudigt de capaciteit en is er in de twee zalen gelijktijdig plaats voor in totaal ruim duizend bezoekers. Naast de nieuwe grote zaal worden ook de logistieke en publieksfaciliteiten van de huidige (kleine) zaal verbeterd en klaargemaakt voor de toekomst. De locatie wordt een openbaar toegankelijke hotspot voor creatievelingen, waarbij ook overdag gebruik kan worden gemaakt van de professionele faciliteiten en er ruimte is voor ontmoeting.

De Nieuwe Nor beperkt zich bij het organiseren van activiteiten niet tot haar eigen locatie; er is sprake van een flexibele organisatie die programma daar presenteert waar dat het beste tot haar recht komt. Van kleine, intieme concerten in een kapel tot grote festivals in de openlucht. Daarbij staat de Nieuwe Nor midden in het Heerlense culturele veld en is het een enthousiaste samenwerkingspartner voor andere organisaties.

Tenslotte maakt de Nieuwe Nor zich sterk voor talentontwikkeling op het podium en achter de schermen. Als platform voor lokale artiesten door hen zichtbaar te maken via media-kanalen en zo veel mogelijk podiumkansen te bieden. De organisatie helpt popmuzikanten uit Parkstad die talent en ambitie tonen verder door hen talentontwikkelingstrajecten aan te bieden. Het ondersteunen van talent achter de schermen is minstens zo belangrijk, van vrijwilligers tot (aankomend) professionals. Dit gebeurt o.a. via structurele samenwerkingen met bestaande (praktijk)opleidingen en het bieden van leerwerkplekken en stages.


Functie Senior Medewerker Marketing (1,0 fte / 38 uur)

De functie
Als Senior Medewerker Marketing ben je onderdeel van het Team Programmering en Marketing van poppodium Nieuwe Nor en rapporteer je aan het Hoofd Programmering & Marketing. Je hebt een brede belangstelling voor muziek en kunt je verplaatsen in de interesses en behoeftes van muziekliefhebbers in Parkstad. Je hebt interesse voor en bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van online marketing, weet precies hoe je mogelijkheden op het gebied van social media en online advertenties kunt inzetten om je vooraf gestelde marketingdoel te bereiken. Je neemt zelf initiatief, bent resultaatgericht en loopt over van de creatieve ideeën. Je staat stevig in je schoenen in een hectische, dynamische sector die 24/7 actief lijkt en waarbij zowel persoonlijk contact als een professionele houding onontbeerlijk zijn.

Wat we vragen

Verantwoordelijkheden & werkzaamheden:
- coördineren en bewaken van publiciteitsuitingen en huisstijl, vervaardigen van redactionele werkzaamheden, waaronder persberichten;
- zelfstandig opstellen, uitvoeren en bewaken van promotieplannen ten behoeve van alle activiteiten van poppodium Nieuwe Nor;
- contact leggen en onderhouden met externe partners: media, managements, labels, organisatoren, scholen, etc.;
- afstemmen en samenwerken met de programmeurs en promoters;
- bijhouden online advertenties en social media;
- aansturen van designer, stagiair(e)(s) en vrijwilligers;
- opstellen en uitvoeren van publieksonderzoek;
- opstellen van prognoses en begrotingen;
- uitvoering geven aan het verkoopbeleid en de feitelijke verkoop van tickets voor activiteiten;
- assisteren en adviseren bij ontwikkelen en opzetten van en rapporteren over het marketing- en communicatiebeleid.

Eisen:
- je hebt een relevante marketing- of communicatie-opleiding genoten op HBO of WO niveau;
- uitgebreide kennis van marketing- en communicatie en minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie;
- kennis van en ervaring met diverse social media en online toepassingen;
- een relevant relatie- en pers/media-netwerk;
- je weet je uitstekend in geschrift uit te drukken in zowel Nederlands als Engels en hebt aantoonbare ervaring in het schrijven van (creatieve) teksten, Duits is een pré;
- beheerst MS Office-programma’s Word en Excel, kennis van vormgevingsprogramma’s is een pré.

Eigenschappen en competenties:
- je bent klant- en oplossingsgericht (intern en extern);
- communicatief, extravert en stelt zich open op naar de buitenwereld;
- ambitieus, ondernemend en denkt commercieel;
- werkt zelfstandig, snel, efficiënt en gestructureerd;
- een teamspeler;
- flexibel en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.

Wat we bieden
Een dynamische, uitdagende en inspirerende werkomgeving waar ruimte is om jouw ideeën, initiatieven en creativiteit doelgericht toe te passen. De functie van Senior Medewerker Marketing valt onder CAO voor Poppodia en Festivals. Wij bieden een contract voor bepaalde tijd met de duur van een jaar. De functieomvang is 1,0 Fte.

Hoe te reageren
Je motivatiebrief en cv, kun je tot en met vrijdag 16 juli 2021 sturen aan: vacature[at]nieuwenor.nl o.v.v. de functie ‘Senior Medewerker Marketing’. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 27 juli in de Nieuwe Nor, Pancratiusstraat 30, 6411KC, Heerlen. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Kees van den Berg, Hoofd Programmering & Marketing, via e-mailadres kees[at]nieuwenor.nl.

Zonder motivatiebrief wordt de sollicitatie niet in behandeling genomen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Functie Vrijwilligerscoördinator (0,63 fte / 24 uur)

De functie
Als Vrijwilligerscoördinator ben jij operationeel verantwoordelijk voor alles wat met vrijwilligerswerk binnen de Nieuwe Nor te maken heeft. Je rapporteert aan het Hoofd Productie en als onderdeel van Team Productie ben je mede verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van alle activiteiten. Jij helpt mee het vrijwilligersbeleid te ontwikkelen en bent verantwoordelijk voor de vertaling naar de praktijk. Je realiseert de werving, selectie, begeleiding, planning en ondersteuning van vrijwilligers. Je bent open en uitnodigend, hebt een luisterend oor, bent empathisch en zorgt voor een goede sfeer op de werkvloer waardoor iedereen zich welkom voelt in de Nieuwe Nor crew. Je bent oplossingsgericht en flexibel, maar tegelijkertijd kun je ook grenzen stellen en weet je deze vanuit natuurlijke autoriteit te bewaken.

Wat we vragen

Verantwoordelijkheden & werkzaamheden:
- uitvoeren van vrijwilligersbeleid en vertalen naar de praktijk;
- assisteren en adviseren bij het verder ontwikkelen van vrijwilligersbeleid;
- werving en selectie van vrijwilligers;
- planning: opstellen roosters en inroosteren, informeren en begeleiden van vrijwilligers;
- correcte communicatieve en administratieve afhandeling, waaronder registratie van uren en bijhouden vrijwilligerscontracten;
- organiseren en leiden van bijeenkomsten, instructies en scholing van vrijwilligers;
- organiseren van uitjes voor vrijwilligers.

Eisen:
- je beschikt over minimaal MBO- werk en denkniveau, hebt bij voorkeur een afgeronde opleiding binnen het sociale domein;
- bent een verbinder, beschikt over een flinke dosis mensenkennis en weet van aanpakken;
- kunt mensen in hun kracht zetten en bent sterk in enthousiasmeren en coachen;
- hebt aantoonbare ervaring in het aansturen van vrijwilligers/medewerkers;
- bent georganiseerd, oplossingsgericht en flexibel;
- hebt affiniteit met (live)muziek en evenementen;
- ervaring in de horeca of evenementensector is een pré.

Eigenschappen en competenties:
- je bent communicatief zeer vaardig;
- flexibel en oplossingsgericht;
- kunt goed coachen;
- open en uitnodigend;
- empathisch en biedt een luisterend oor;
- hebt geen 9 tot 5 mentaliteit;
- kunt grenzen stellen en deze bewaken.

Wat we bieden
Een dynamische, uitdagende en inspirerende werkomgeving waar ruimte is om jouw ideeën, initiatieven en creativiteit doelgericht toe te passen. De functie van Vrijwilligerscoördinator valt onder CAO voor Poppodia en Festivals. Wij bieden een contract voor bepaalde tijd met de duur van een jaar. De functieomvang is 0,63 Fte.

Hoe te reageren
Je motivatiebrief en cv, kun je tot en met vrijdag 16 juli 2021 sturen aan: vacature[at]nieuwenor.nl o.v.v. de functie Vrijwilligerscoördinator. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 27 juli in de Nieuwe Nor, Pancratiusstraat 30, 6411KC, Heerlen. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Maud Berben, Hoofd Productie, via e-mailadres maud[at]nieuwenor.nl.

Zonder motivatiebrief wordt de sollicitatie niet in behandeling genomen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.