vrijwilligerswerk


Jimi (21) deelt bandjes uit tijdens een dance-avond (foto: Dani Silvia)Word jij enthousiast van een mooi concert? Of sta je graag achter de bar bij een vette dance-avond? Ben je nieuw in Heerlen en wil je leuke mensen leren kennen? Of wil jij gewoon een steentje bijdragen achter de schermen van een culturele organisatie? 

Dan is vrijwilligerswerk bij poppodium NIEUWE NOR écht iets voor jou!

Poppodium NIEUWE NOR biedt uitdagend en afwisselend vrijwilligerswerk in een informele en gezellige maar toch professionele sfeer. Van een biertje tappen, artiesten ontvangen, het licht bedienen tot helpen met de promotie: er zijn vele gebieden waarop je kunt bijdragen. Dat is niet alleen leuk, maar meteen een kans om nieuwe mensen te leren kennen of jezelf in een bepaald vakgebied te ontwikkelen (techniek, promotie, horeca). 


Melissa (19) achter de kassa (foto: Dani Silvia)Je maakt deel uit van een hecht team vrijwilligers die er stuk voor stuk enthousiast en trots op zijn dat ze bij een van de mooiste, leukste en meest ambitieuze kleine poppodia van Nederland werken. Want iedere week geven we kleur aan het culturele aanbod in hartje Heerlen met een breed en nieuw programma waarin ruimte is voor bijna alle muziekgenres, van dance, via hiphop naar rock, blues en singer-songwriter.

Als vrijwilliger krijg je veel extra’s: je mag gratis naar alle concerten en dance-avonden (vaak ook mét een introducé) als je twee diensten per maand werkt. En omdat je voor je werk ook nog consumptiemunten ontvangt, wordt uitgaan wel heel goedkoop! Elk jaar zijn er zeker twee vrijwilligers-uitjes, een jaarlijkse zomerse barbecue en een maandelijks vrijwilligersoverleg. Ook kun je werken op grote festivals zoals Pinkpop, waar je samen met je NIEUWE NOR collega's op de crewcamping staat. Gezelligheid staat hoog in het vaandel, want we blijven na iedere productie natuurlijk nog even gezamenlijk in het café hangen om na te kletsen. Wie eenmaal begint bij de NIEUWE NOR, ontdekt het snel: poppodium NIEUWE NOR laat je niet los!

De vrijwilligers zelf aan het woord:
"Vaak kijk ik tijdens het invullen van mijn beschikbaarheid niet eens naar de artiesten die er komen. Op deze manier maak ik kennis met veel bandjes en artiesten die ik nog niet kende" (Sam - 30)
"Als ik op een dance-avond achter de bar sta, heb ik de grootste lol, feest mee, dans mee. En ik steek mijn collega's ook aan." (Timothy, 29)
"Binnen een jaar stond ik al zelfstandig achter de lichtbediening" 
(Niels, 17 - zie foto onder) 

Niels (17) Voordelen:
• leuke mede-vrijwilligers,
• gezellige werksfeer,
• leerzame werkomgeving,
• vrijwilligerswerk staat goed op je CV,
• goedkoop uitgaan: gratis consumptie-muntjes voor je werk,
• gratis toegang tot alle NIEUWE NOR producties door minimaal twee keer in een maand beschikbaar te zijn.

Eisen:
• minimumleeftijd 17 jaar,
• enthousiast,
• teamspeler,
• minimaal 2x per maand beschikbaar.

Interesse? Neem dan meteen contact op via vrijwilligers[at]nieuwenor.nl, bel 045-4009100 of stuur ons een berichtje op Facebook!
---

Wat het betekent om lid te zijn van onze vrijwilligers-familie legt vrijwilliger Sam Metzen uit in onderstaand krantenartikel (7 december 2016, 1Heerlen):