'50 Years Of LED ZEPPELIN' by Physical Graffiti
+ DJ 45 Frank
Tijdschema | 20:00 uur: deuren open / DJ 45 Frank | 21:00 uur - 23:30 uur: Physical Graffiti | 23:30 uur: DJ 45 Frank
Hey hey mama, said the way you move; gonna make you sweat, gonna make you groove!” In 1968 richtte Jimmy Page, na het uiteenvallen van The Yardbirds, de meest succesvolle en invloedrijke band uit het heavy rock-tijdperk op: Led Zeppelin. Precies 50 jaar later, op vrijdag 12 januari 2018, brengt Physical Graffiti in poppodium NIEUWE NOR een ode aan deze legendarische Engelse rockband. Voorafgaand én na afloop van de lange show van Physical Graffiti draait DJ 45 Frank de beste plaatjes op vinyl.

Al ruim 15 jaar speelt Physical Graffiti de nummers van 's werelds beruchtste rockband, Led Zeppelin. Opererend vanuit hun thuis basis in Noord-Brabant, heeft de band een solide fundament opgebouwd in zowel het Duitse als het Nederlandse clubcircuit. De laatste jaren tourde de band door Duitsland, Zwitserland, Polen en Scandinavië, met als hoogtepunt een tot tweemaal toe uitverkochte show in de prestigeuse Svetlanov Hall in Moskou. Sinds de komst van zanger Andrew Elt is de band in de vijfde versnelling geraakt en heeft Led Zeppelin haar ultieme hulde gevonden!


 
Gitarist Daniel Verberk kruipt in de huid van z'n held, gitaar-magiër Jimmy Page, die zijn spel en sound benaderd met akelige perfectie. Ondersteund door dezelfde collectie gitaren, versterkers, en effecten, speelt hij als de meester zelf. Geboren Ier Dave Harrold is het enige overgebleven originele bandlid. De in Gennep wonende bassist is net zo onopvallend, maar oh zo aanwezig, als John Paul Jones, waarbij zijn bijna demonische bastonen uit een andere dimensie lijken te komen. Slechts zijn subtiele mandoline-spel mag deze oer-groove wel eens onderbreken. Om drummer Jan Gabriel meteen als reïncarnatie van John Bonham te bestempelen lijkt in eerste instantie ietwat overdreven. Wacht echter met een oordeel, totdat je de geboren Duitser en de oorverdovende schoonheid van z'n Ludwig Visa-Lite drumstel hebt gehoord tijdens de solo in 'Moby Dick'. Andrew Elt, geboren in Engeland, staat al 35 jaar als zanger op de planken. Met zijn melodisch, krachtig en dynamisch stembereik én hoge uithalen, zet hij overtuigend de stem van Robert Plant met precisie neer. De laatste toevoeging aan de band is de jonge keyboard virtuoos Remco van Zandtvoort, welke het mogelijk maakt om nog dieper in de Zeppelin-oeuvre te duiken.

Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR. De voorverkoop is gestart.

Meld je aan voor de nieuwsbrief