50 Jaar Stichting De NOR verteld
(1982 – 1995)
03 February 2020

Nieuwe Nor - café


Open 19:00 | Aanvang 19:30 | Einde 23:00

Gratis toegang

Stichting de NOR bestaat 50 jaar
Met vier openbare – gratis toegankelijke - avonden in het café van de NIEUWE NOR wordt vanaf maandag 13 januari telkens een van de vier periodes belicht. Samen met betrokkenen wordt een beeld geschetst van de periode waarin de Nor zich toen bevond en ontwikkelde tot wat het nu is. Stadshistoricus Michel Lemaire geeft een tijdsbeeld, journalist Paul Dolhain tekent verhalen op met betrokkenen, dichter Merlijn Huntjens vat samen en huisband VLAMP neemt ons mee naar het bijbehorende muzikale landschap.


Ma. 3 febr. 2020 | 1982 => 1995 - De NOR op straat?

Een wereld in crisis. Ook de continuïteit van De NOR staat onder druk. Bij de medewerkers zijn er zorgen over huisvesting, er zijn gemeentelijke discussies over de subsidie, maar ook wint de stichting een kort geding tegen de gemeente. Het stadsbestuur lijkt druk bezig met het realiseren van nieuwbouw, maar dat zou nog een hele tijd duren. Hoe kijken de betrokkenen van toen tegen deze periode aan? Welke acties werden ondernomen? Wat was Hart voor Heerlen? En… hoe kwam het uiteindelijk toch goed? Het zijn de vragen die centraal staan tijdens deze tweede avond.

50 jaar stichting De Nor verteld” is mede tot stand gekomen door een bijdrage van de Rabobank Zuid-Limburg Oost, Provincie Limburg, Gemeente Heerlen en Gulpener Bierbrouweri


Meld je aan voor de nieuwsbrief