50 Jaar Stichting De NOR verteld
(1996-2006)
17 February 2020

Nieuwe Nor - café


Open 19:00 | Aanvang 19:30 | Einde 23:00

Gratis toegang

Stichting de NOR bestaat 50 jaar
Met vier openbare – gratis toegankelijke - avonden in het café van de NIEUWE NOR wordt vanaf maandag 13 januari telkens een van de vier periodes belicht. Samen met betrokkenen wordt een beeld geschetst van de periode waarin de Nor zich toen bevond en ontwikkelde tot wat het nu is. Stadshistoricus Michel Lemaire geeft een tijdsbeeld, journalist Paul Dolhain tekent verhalen op met betrokkenen, dichter Merlijn Huntjens vat samen en huisband VLAMP neemt ons mee naar het bijbehorende muzikale landschap.


Ma. 17 febr. 2020 | 1996 => 2006 - Ijzerwarenhandel Schmitz

De Nor mag zich uiteindelijk vestigen in voormalige IJzerwarenhandel Schmitz aan de Pancratiusstraat 30. Het pand wordt tot kort voordien nog gekraakt en moet grondig worden gerenoveerd. Dat gebeurt vol overgave en met vereende krachten. Eenmaal ingetrokken worden de eet-avonden een groot succes, maar er gebeurt nog veel meer. Wat gebeurde er allemaal en hoe karakteriseren medewerkers en vrijwilligers van toen deze periode? Het zijn de vragen die centraal staan tijdens deze derde avond. 


50 jaar stichting De Nor verteld” is mede tot stand gekomen door een bijdrage van de Rabobank Zuid-Limburg Oost, Provincie Limburg, Gemeente Heerlen en Gulpener Bierbrouwerij


Meld je aan voor de nieuwsbrief