50 Jaar Stichting De NOR verteld
(2007-2019)
09 March 2020

Nieuwe Nor - café


Open 19:00 | Aanvang 19:30 | Einde 23:00

Gratis toegang

Stichting de NOR bestaat 50 jaar
Met vier openbare – gratis toegankelijke - avonden in het café van de NIEUWE NOR wordt vanaf maandag 13 januari telkens een van de vier periodes belicht. Samen met betrokkenen wordt een beeld geschetst van de periode waarin de Nor zich toen bevond en ontwikkelde tot wat het nu is. Stadshistoricus Michel Lemaire geeft een tijdsbeeld, journalist Paul Dolhain tekent verhalen op met betrokkenen, dichter Merlijn Huntjens vat samen en huisband VLAMP neemt ons mee naar het bijbehorende muzikale landschap.


Ma. 9 maart 2020 | 2007 => 2019 - Poppodium NIEUWE NOR

De NOR wordt een NIEUWE NOR! Eindelijk wordt achter het gebouw van IJzerwarenhandel Schmitz de wens van velen gerealiseerd: een popzaal voor 350 bezoekers waar versterkte popmuziek kan worden gebracht zonder overlast voor omwonenden. De NOR wordt zelfs het eerste professioneel bemande poppodium van Zuid-Limburg. Wat veranderde er allemaal? Hoe werd de overgang ervaren en hoe ontwikkelde het podium zich tot waar het vandaag staat, met een spannende toekomst: op het punt waar er over een jaar een nieuwe, grotere, tweede zaal gerealiseerd gaat worden en de totaalcapaciteit wordt verdrievoudigd… Het zijn de vragen die centraal staan tijdens deze vierde en tevens laatste avond. 

50 jaar stichting De Nor verteld” is mede tot stand gekomen door een bijdrage van de Rabobank Zuid-Limburg Oost, Provincie Limburg, Gemeente Heerlen en Gulpener Bierbrouwerij


Meld je aan voor de nieuwsbrief