'Repost' ft. Red Lorry Yellow Lorry (UK) + Chameleons Vox (UK)
+ Electric Electric (FR) + DJ Kitty
26 April 2013

NIEUWE NOR - zaal


Open 20:00 | Aanvang 20:15 | Einde 03:00

Tickets

Tijdschema: 19:00 uur café open / 19:30 uur kassa / 20:00 uur zaal open / 20:15 uur - 21:00 uur Electric Electric / 21:30 uur - 22:45 uur Red Lorry Yellow Lorry / 23:15 uur - 00:30 uur Chameleons Vox / pauzes (en tot 03:00 uur na afloop): DJ Kitty (Inpoet).

Op vrijdag 26 april vindt er een nieuw wave/postpunk-festival plaats in poppodium NIEUWE NOR. ‘Repost’ brengt twee Britse groepen uit de underground van de jaren 80 samen op een affiche: Red Lorry Yellow Lorry en Chameleons Vox. Het programma wordt gecomplementeerd door de nieuwe Franse band Electric Electric en de uitgebreide platenkast van DJ Kitty (Inpoet).

Poppodium NIEUWE NOR heeft een naam hoog te houden als het gaat om het programmeren van underground wave/postpunk-bands uit de jaren tachtig. Na optredens van o.a. Anne Clark, Tuxedomoon en Clan of Xymox en vele succesvolle dansavonden resulteert dit nu in een eendaags festival met twee legendarische Britse bands en een opmerkelijke Franse nieuwkomer.

Red Lorry Yellow Lorry (UK)
Red Lorry Yellow Lorry werd in 1981 opgericht in Leeds en bestond aanvankelijk uit Chris Reed, Mark Sweeney, Steve Smith en Mick Brown. Sweeney, aanvankelijk de zanger, verliet de groep nog datzelfde jaar, waarop Reed, die de nummers schreef, de vaste frontman werd. De band werd een expressie-middel voor zijn bijzonder intense en door angst gedomineerde visie. Red Lorry Yellow Lorry, een van de favoriete acts van John Peel midden jaren 80, is beïnvloed door Killing Joke en Wire, maar gold al snel als vertegenwoordiger van de gothic rock met hun explosieve gitaar-songs.De meest productieve fase beleefde Red Lorry Yellow Lorry tussen 1984 en 1986 door een bijzonder productieve fase; de groep bracht in 1984 en 1985 haar grootste klassiekers uit, zoals 'He's Read' en 'Monkey's on Juice'. Het eerste album, 'Talk about the Weather', verscheen in 1985 en steeg naar de hoogste regionen van de alternatieve lijsten. Dit album wordt als hun beste werkstuk beschouwd: het verkocht, voor een product van een klein label, uitzonderlijk goed en bevatte de song 'Hollow Eyes', die het ook als single uitstekend deed. Verdere singles uit die periode, waaronder 'Chance' en 'Spinning Round', worden door de fans als hun allerbeste nummers beschouwd.

In 1991 werd Red Lorry Yellow Lorry ontbonden, waarna er sinds 2003 weer zeer onregelmatig optredens worden gegeven, waaronder op Sinner's Day 2010. De huidige bandsamenstelling is: Chris Reed (zanger/gitarist), David Wolfenden (gitarist), Mark Chillington (drums) en Mark Hubbard (bas).

Chameleons Vox (UK)
Chameleons Vox is het huidige project van Mark Burgess en John Lever, zanger en drummer van de legendarische Manchester band The Chameleons. The Chameleons was een van de bepalende postpunk-bands uit de jaren 80 die om de een of andere reden nooit het commerciële succes behaalde van hun voorgangers. In 1987 viel de band uit elkaar na de dood van hun manager. Onder de naam Chameleons Vox spelen frontman Mark Burgess en drummer John Lever nummers uit de volledige Chameleons-discografie, inclusief klassiekers als ‘Don’t Fall’ en ‘In Shreds’, naar een jongere generatie. In 2011 stond het tweetal voor het eerst in jaren weer op de planken in Nederland; destijds voor een enthousiaste en zo goed als uitverkochte NIEUWE NOR. 
 


Electric Electric (FR)
Electric Electric uit Straatsburg opent 'Repost' op 26 april. De nieuwe band bevindt zich op de kruising van postpunk, rituele percussie, sjamanistische funk en futuristische noise. Muziekblad Gonzo Circus noemde hun album ‘Discipline’ hét album van 2012. Hun enerverende, en bijzonder dansbare, shows met live gespeelde en geloopte gitaren, drums en elektronica zijn in Frankrijk een begrip.Voor de passende muzikale ondersteuning tussen de optredens en na afloop wordt de platenkast van de vinylkoningin van Heerlen weer geplunderd. DJ Kitty, de vaste dj van het legendarische Inpoet zal zorgen dat het nog lang (tot 03:00 uur) onrustig blijft op de dansvloer. En Wool-E Shop uit Gent is aanwezig met een fijne selectie aan vinyl en cd's in genres als minimal wave, minimal synth, synthwave, synthpop, coldwave, postpunk, gothic, EBM, indie, (dark)folk, experimental, dronerish synth.

De voorverkoop is gestart. 

Voor bezoekers die reeds kaarten voor het eerder aangekondigde stand-alone concert Red Lorry Yellow Lorry hadden gekocht; deze blijven uiteraard geldig.


Meld je aan voor de nieuwsbrief