Bakkie Baard & de Vettige Herder [Unofficial Essential Afterparty]
LIVE & DJ-set + Revelton One + JNO

We komen de zomer dansend door met hete NNNachten hier in poppodium NIEUWE NOR! Feestjes met verrassende thema's en originele line-ups. Heerlijk warm en sfeervol als een echte zomernacht. Zaterdag 15 juli brengen we jullie tijdens een 'unofficial afterparty' van een essentieel dancefestival in de stad een nacht rondom het kersverse producers/dj-duo 'Bakkie Baard & de Vettige Herder'. Je kent ze wellicht al als Nick Double & Dion Dash. Deze wolven hebben de schaapskleren van zich afgeworpen en gaan verlegen als ze zijn, ons via deze alter-ego's overladen met heerlijke techno-releases. Vies maar verlegen. 5 dagen na de eerste EP release is het meteen tijd om vol aan de bak te gaan. Als DJ-duo, als Live-trio, en met Revelton One & JNO als trouwe Carypla collega's. 

En kom je deze dag rechtstreeks van een groene festivalweide naar de NIEUWE NOR gewandeld? Op vertoon van een intact festivalbandje of  fysiek ticket krijg je keihard GRATIS entree. 


Bakkie Baard & De Vettige Herder
Bakkie Baard & De Vettige Herder zijn twee wolven in schaapskleren. Het DJ/Producer duo maakte normaliter afzonderlijk muziek onder de namen Nick Double en Dion Dash. Onder die lieve laag wol gaat er ook een duistere kant schuil. Het duo heeft in korte tijd méér dan 20 tracks afgewerkt waarvan de eerste officiële EP 'Formule' vlak voor deze zomerNNNacht uitkomt. En wie ze een beetje volgt weet dat alle 'liedjes' voorzien worden van een Oerhollandse titel als Houthakker, Kinderboerderij & Schermutseling. We wachten met smacht op de playlist.

Verwacht vanavond van Bakkie Baard & De Vettige Herder een harde DJ-set met veel eigen muziek, gevolgd door een 3 man sterke live-set ft. Revelton One, met allerlei synths, drumcomputers en andere techno-producerende herriemakers. Een debuut van jewelste! Revelton One
Revelton One is eveneens producer en DJ. Lokaal bekend sinds 2012 als Le Dutch van het Creme Fraiche duo waarmee ze een uitverkochte NIEUWE NOR al regelmatig plat hebben gedraaid. Anno 2017 houdt Revelton One het een stukje dieper en duisterder en heeft met Bakkie Baard & De Vettige Herder direct twee gelijkgezinden gevonden. Ook Revelton One is hij klaar om zijn eigen nieuwe sound de wijde wereld in te lanceren. Dat gebeurde op 5 juni via 'Houthakker', een gezamenlijke release op Carypla Records. Check het uit:JNO
JNO is geboren in Hongarije en woont vanaf zijn derde in Nederland. Met gepaste snelheid stormt hij de techno-scène binnen en ook van hem mogen we in juni zijn eerste EP verwachten, uitgebracht op... Carypla Records (UK). Wat is de wereld toch klein. Hard werkend aan de toekomst is hij ondertussen al een vaste klant bij Complex te Maastricht, en weet hij deze zomer zijn weg naar Essential Festival & Timeless Outdoor te vinden. Zijn muziek is te omschrijven als melodisch met een donker karakter en past perfect in het plaatje van vanavond. Dit event wordt georganiseerd in én door poppodium NIEUWE NOR i.s.m. Bakkie Baard & De Vettige Herder. De voorverkoop is gestart.


Meld je aan voor de nieuwsbrief