Basquiat Café #1
Basquiat x Muziek
14 February 2019

NIEUWE NOR - café


Gratis toegang
Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 22:00

Gratis toegang

In samenwerking met SCHUNCK organiseert poppodium NIEUWE NOR gedurende de tentoonstelling ‘Basquiat, The Artist and His New York Scene’ iedere tweede donderdag van de maand Basquiat Café. Deze serie van vier gratis toegankelijke café-avonden gaat door middel van een expositie, lezingen, muziek en poetry slam iedere avond dieper in op verschillende aspecten uit het leven en werk van deze iconische kunstenaar. Tijdens de eerste editie op donderdag 14 februari staat het thema Basquiat x Muziek centraal. Welke genres hebben Basquiat beïnvloed en welke muziek heeft hij zelf beïnvloed?

Lezing: Theo Ploeg
Popjournalist en socioloog Theo Ploeg over Basquiat x Muziek: “Muziek en kunst zijn innig met elkaar verbonden, meende Jean-Michel Basquiat. In zijn atelier klonk altijd muziek, afkomstig uit zijn uitgebreide vinyl-collectie. Tot zijn favoriete muziek behoorde die van David Bowie, P.i.L. en jazz, vooral jazz. Veel van zijn schilderijen zijn homages aan zijn muzikale helden. Met het avant-pop collectief Gray mengde hij allerlei muzikale stijlen door elkaar. Zijn verhaal is ook dat van het New York van de late jaren zeventig en vroege tachtig: waar underground en mainstream in elkaar overlopen en zwarte kunstenaars voor het eerst échte erkenning kregen.”

Muziek: Bart Oostindie, Jo Didderen en Marc Huynen
Deze drie Limburgse muzikanten leggen op 14 februari de focus op één van Basquiat’s grootste inspiraties: jazz. Verwacht bebop-tunes, maar kijk niet vreemd op wanneer er ook een vleugje voorbij komt van één van Basquiat’s liefdes: Madonna.

Poetry slam: Brohlin
Poetry slam-collectief Borderlines schotelt deze avond de uit Roermond afkomstige Brohlin voor. Deze 25-jarige artiest is al vanaf jonge leeftijd verliefd op taal, wat zich uit zowel in muziek als in spoken word. Elke tekst ligt dicht bij Brohlin zelf en is gebaseerd op zijn omgeving en ervaringen, waarbij altijd wel een vleugje hiphop te bespeuren is: ritme, flow en melodie.

Expo
In de onderdoorgang en het café van poppodium NIEUWE NOR vindt een expositie plaats met foto’s van Alexis Adler uit de tentoonstelling 'Basquiat, The Artist and His New York Scene'.

Basquiat Café vindt plaats in het café van poppodium NIEUWE NOR en wordt georganiseerd i.s.m. SCHUNCK, in het kader van de tentoonstelling ‘Basquiat, The Artist and His New York Scene’. Powered by Gulpener Bierbrouwerij. De toegang is gratis.


Meld je aan voor de nieuwsbrief