'Kloostersessie' ft. Bert Dockx (BE)
28 March 2019

Savelbergklooster


Dit concert vindt plaats in het Savelbergklooster. De kaartverkoop is gestart.
voorverkoop: € 12,50
student/cjp: € 10,00

Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 22:30

Tickets

De Antwerpse gitarist/singer-songwriter Bert Dockx is een bijzonder bedrijvige en productieve muzikant en zo ook betrokken bij verschillende muzikale projecten waaronder Flying Horseman, Dans Dans, Ottla en Strand. Op donderdag 28 maart komt Dockx met zijn nieuwe solo-album ‘Transit’ naar het Savelbergklooster in Heerlen voor een intieme Kloostersessie vol indringende solo-uitvoeringen van eigen werk en eigenzinnige covers. Dit is een zit-concert, waarvoor maximaal 75 plaatsen beschikbaar zijn.

Terwijl Bert Dockx’ voornaamste projecten – Flying Horseman en Dans Dans – het laatste decennium evolueerden tot twee van de meest besproken en geliefde bands uit België en omstreken, bleef hij in de luwte geregeld solo-optredens geven. Tijdens die optredens bracht hij, naast eigen composities, avontuurlijke bewerkingen van allerhande iconische songs. Op zijn nieuwe album verzamelt hij de meest opmerkelijke van deze bewerkingen, in een tegelijkertijd naakte en rauwe, maar evengoed subtiel hallucinogene productie van Dockx’ trouwe kompaan Koen Gisen. Het album werd volledig live opgenomen (én door Philippe Werkers op camera vastgelegd) in diens sfeervolle Gentse studio. Met dit nieuwe solo-album ‘Transit’ voegt de onvermoeibare Dockx een fascinerend nieuw facet toe aan zijn steeds verder uitdeinende, hoogstpersoonlijke muzikale universum.Zij die Bert Dockx reeds aan het werk zagen bij Flying Horseman en Dans Dans, weten hoe intens en sfeervol zijn optredens kunnen zijn. Verwacht gepassioneerde zang, intense presence, bezeten en bevlogen gitaarspel, ruimte voor improvisatie, de extase van het moment.

Dit concert vindt plaats op locatie Savelbergklooster, Gasthuisstraat 2 in Heerlen (praktisch naast de NIEUWE NOR). De organisatie is in handen van de NIEUWE NOR en de voorverkoop is gestart.


Meld je aan voor de nieuwsbrief