'Borderlines: Euregion Poetry Slam'
[finale]
14 December 2017

NIEUWE NOR - café


Open 19:30 | Aanvang 20:00 | Einde 23:00

Gratis toegang


Borderlines; poëzie in wedstrijdvorm! Op donderdag 14 december vindt de finale van Borderlines plaats in het café van de NIEUWE NOR, na afloop van de twee Borderlines-voorrondes in Aachen (oktober) en Roermond (november). De Duitse en de Nederlandse slammers komen in de NIEUWE NOR samen om uit te vechten wie zich Euregionaal kampioen poetry slam mag noemen. De winnaar van deze poëzie-slag wordt bepaald door een publieks- en vakjury, onder leiding van presentator Daan Doesborgh.

Een poetry slam (naar Engels, ‘to slam’ = smijten, slaan) of poëzieslag is eigenlijk een kruising tussen literatuur en sport. Enkele slamdichters, kortweg 'slammers', gaan op een podium (vaak in een club of café) een wedstrijd met elkaar aan. Binnen een bepaalde korte tijd en in een paar rondes dragen de dichters hun gedichten voor. Het publiek en/of de jury bepaalt wie de beste is.

De slammers die in deze finale gaan strijden zijn Isa Rebecca (NL), John Bovendeert (NL), Brohlin Coumans (NL), Erika Destercke (B), Sven de Swerts (B), Joahnna Klein (D), Lukas Knoben (D), Julias Schneege (D), Luca Swieter (D) en Florian Schreiber (D).

Deze avond vindt plaats in het café van de NIEUWE NOR en wordt georganiseerd door Borderlines i.s.m. poppodium NIEUWE NOR. De avond is gratis toegankelijk.

Meld je aan voor de nieuwsbrief